Udbytteskattesagen: Bech-Bruun underbød Halling-Overgaard med otte millioner

Bech-Bruun underbød blandt andet Gorrissen Federspiel og Bruun & Hjejle, da opgaven om at lave en advokatundersøgelse af hele udbytteskandalen i Skat blev sendt i udbud, skriver Berlingske. Bech-Bruun mener, at firmaet ofte er det mest konkurrencedygtige på pris.
Bech-Bruuns bud var 3,5 mio. kr., mens Halling-Overgaard og Andersen & Simonsen mente, opgaven skulle koste 11,5 mio. kr. | Foto: Liselotte Sabroe.
Bech-Bruuns bud var 3,5 mio. kr., mens Halling-Overgaard og Andersen & Simonsen mente, opgaven skulle koste 11,5 mio. kr. | Foto: Liselotte Sabroe.

Der var langt fra det billigste til det dyreste tilbud, da skatteminister Karsten Lauritzen (V) sendte en undersøgelse af sagen om udbytteskat i udbud i 2017.

Otte bud landede på bordet, hvor Bech-Bruuns bud lå på 3,5 mio. kr., mens Halling-Overgaard og Andersen & Simonsen mente, det skulle koste 11,5 mio. kr., skriver Berlingske, der har fået aktindsigt i Skatteministeriets tilbudsrapport.

De andre firmaer, der bød ind, var ifølge avisen Bechmann/Partners – Poul Heidmann, Bruun & Hjejle, Gorrissen Federspiel, Halling-Overgaard, Andersen & Simonsen, Lett (nu DLA Piper), Njord og Sirius Advokater. Bech-Bruun blev vurderet til at være stærkest på pris og kvalitet af Skatteministeriet, der ikke har kunne oplyse til Berlingske, om prisforskellen er almindelig. Bech-Bruun mener ikke, det er et atypisk scenarie.

"Generelt er det vores erfaring her i huset, at når vi har mulighed for at byde på en opgave med en fast pris, så er vi næsten altid mest konkurrencedygtige prismæssigt," siger Simon Evers Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun, til Berlingske.

Det er senere kommet frem, at Karsten Lauritzen undersøgte mulighederne for at vælge et andet firma end Bech-Bruun til at lave advokatundersøgelsen. Det fremgik nemlig også af tilbuddet, at Bech-Bruun havde "ydet assistance" til udenlandske pensionsinstitutter og banker, der kunne knyttes til "udbytteskattemæssige konsekvenser af forskellige transaktioner". Ministeren har dog oplyst til Børsen, at det ikke var muligt med de gældende udbudsregler.

Skatteministeren har udtrykt stærk kritik af Bech-Bruun og sendte 21. december en klage til Advokatnævnet. I klagen stod der, at "Bech-Bruun burde have opdaget interessekonflikten" i sin rolle om udbyttesagen, og derfor kræver ministeren honoraret plus moms tilbage.

Skatteminister kræver millionsalær tilbage fra Bech-Bruun

Skatteminister undersøgte om Bech-Bruun kunne fjernes fra at granske udbyttesag

Bech-Bruun: Vi havde ingen krystalkugle som kunne fortælle os hvad der ville ske 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også