AdvokatWatch

Skatteminister kræver millionsalær tilbage fra Bech-Bruun

Skatteministeren udtrykker i en klage til Advokatnævnet, at "Bech-Bruun burde have opdaget interessekonflikten" i sin rolle om udbyttesagen. Det får ministeren til at kræve honoraret plus moms tilbage, skriver Berlingske.

Foto: Liselotte Sabroe.

I en klage sendt til Advokatnævnet 21. december beskylder skatteminister Karsten Lauritzen (V) advokatfirmaet Bech-Bruun for at have overtrådt de advokatetiske regler og kræver salæret på 3,5 mio. kr. for undersøgelsen af udbytteskandalen tilbage. Det skriver Berlingske, der har fået aktindsigt i klagen.

Bech-Bruun vandt i 2017 opgaven at foretage en uvildig undersøgelse i sagen om svindel med udbytteskat for flere milliarder kroner. Men Bech-Bruun har siden fået kritik for at have ydet rådgivning til udenlandske pensionsinstitutter og banker om tilbagebetaling af udbytteskat i Danmark herunder tyske North Channel Bank, som er en af hovedaktørerne i den formodede milliardsvindel med udbytteskat.

I klagen hedder det ifølge avisen, at "Bech-Bruun burde have opdaget interessekonflikten", og det får ministeren til at kræve honoraret på 3,5 mio. kr. plus moms tilbage, da salæret ifølge ministeren ikke er gyldigt, hvis advokaten er inhabil.

Justitsministeriet og anklagemyndigheden kendte angiveligt ikke til North Channel Banks rolle i udbyttesagen, og de to myndigheder godkendte derfor i 2017, at Bech-Bruun kunne stå for advokatundersøgelsen til trods for, at Bech-Bruun havde ydet rådgivning om udbytteskat.

Hverken Bech-Bruun, Justitsministeriet eller anklagemyndigheden har ønsket at kommentere sagen over for Berlingske. Men over for Børsen forklarede Simon Ever Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun, i januar, at advokathuset "eksplicit skrev skattepartnerens cv ind i tilbuddet" og gjorde opmærksom på, at advokaten havde "erfaring med tilbagesøgning af udbytteskat".

"Dengang var der ingen af os, der hverken vidste eller troede, at North Channel Bank ville være involveret i sagen, og det, vi rådgav om i den forbindelse, havde vi heller ingen grund til at tro var relateret til den formodede svindel," sagde Simon Evers Hjemlborg til Børsen.

Skatteminister undersøgte om Bech-Bruun kunne fjernes fra at granske udbyttesag

Bech-Bruun: Vi havde ingen krystalkugle som kunne fortælle os hvad der ville ske

Bech-Bruun supplerer sin egen tidligere forklaring i udbyttesag 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier