Advokat frakendt beskikkelsen efter fire bøder

En tidligere advokat, der selv har deponeret sin beskikkelse, har nu også fået frataget muligheden for igen at udøve advokatvirksomhed efter en kendelse i Advokatnævnet. Kendelsen kommer efter fire bøder. Advokaten accepterer bøden og går ikke til domstolene, siger han til AdvokatWatch.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Selvom tidligere advokat Niels Gabriel Kristensen selv deponerede sin advokatbeskikkelse tilbage i maj 2017, kommer han ikke til foreløbigt at arbejde som advokat igen, hvis han skulle få lyst til det. For Advokatnævnet har i en ny kendelse frakendt Niels Gabriel Kristensen retten til at udøve advokatvirksomhed indtil videre, hvilket er nævnets hårdeste sanktion.

Sidste år skete det kun to gange, at nævnet frakendte en advokat beskikkelsen.

Kendelsen kommer, efter Advokatrådet gentagne gange har forsøgt at få tilsendt klientkontoerklæringer for 2014, 2015 og 2016 – dog uden held, fremgår det.

Forsvarsadvokaten for Niels Gabriel Kristensen påpegede i sit forsvar, at det var korrekt, at Niels Gabriel Kristensen ikke havde indsendt de efterspurgte klientkontoerklæringer, men at den manglende indsendelse ikke skyldtes mangel på vilje. Det fremgår ikke af kendelsen, hvad det så skyldtes.

Niels Gabriel Kristensen har siden 1995 drevet et ejendomsselskab sideløbende med, at han drev advokatvirksomhed med kun et beskedent antal sager. Han har ingen planer om igen at drive advokatvirksomhed.

”(…) det vil blive vanskeligt at få job, hvis Advokatnævnet frakender ham retten til at udøve advokatvirksomhed. Uanset, at han er ked af at have besværliggjort Advokatsamfundets tilsynsvirksomhed, vil en frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed ikke stå mål med hans forseelse, idet han ikke har været til fare for sine klienter eller andre,” lød det i forsvaret.

Flere sanktioner

Niels Gabriel Kristensen har siden 2015 været i hyppig kontakt med Advokatnævnet, der fra februar 2015 og frem til marts 2018 har pålagt ham flere bøder blandt andet for smøl og manglende indsendelse af klientkontoerklæring.

Advokatnævnet har fundet, at Niels Gabriel Kristensen har gjort sig skyldig i grove og gentagne overtrædelser af sine pligter som advokat ved ikke at indsende de efterpurgte klientkontoerklæringer.

”Efter forholdenes karakter finder Advokatnævnet grund til at antage, at Niels Gabriel Kristensen ikke for fremtiden vil udøve advokatvirksomhed på forsvarlig måde, og påstanden om frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed indtil videre tages derfor til følge,” lyder kendelsen.

Derudover har nævnet også pålagt Niels Gabriel Kristensen inden for tre uger at indsende klientkontoerklæringer for 2014, 2015 og 2016 til Advokatrådet.

Niels Gabriel Kristensen har over for AdvokatWatch ikke ønsket at kommentere kendelsen, men fortæller dog, at han ikke agter at indbringe den for domstolene.

Lyngby-advokat taber slagsmål om salær i Advokatnævnet

Efter 17 lussinger fra Advokatnævnet: Skattespecialist færdig som advokat på ubestemt tid

Manglende forsikring koster advokat retten til at udøve advokatvirksomhed

Nævnet i dobbelttackling: Frakender advokat hans beskikkelse efter byretsdom

Nævnet følger i landsrettens fodspor: Frakender advokat hendes beskikkelse

Nævnet i sjælden afgørelse: Frakender advokat hans beskikkelse  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også