AdvokatWatch

Nævnet følger i landsrettens fodspor: Frakender advokat hendes beskikkelse

Advokatnævnet har for anden gang på kort tid valgt at frakende en dansk advokat hendes beskikkelse denne gang for ukorrekt håndtering af klientmidler. Den tidligere advokat blev allerede frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i 2016 af Vestre Landsret for underslæb.

Foto: Colourbox

Den tidligere advokat Marianna K. Bækkel Chabert har for anden gang fået frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed. Det fremgår af en ny kendelse fra Advokatnævnet, der blev tilgængelig på nævnets hjemmeside 13. februar.

Nævnet har taget stilling til ni forhold, der omhandler forvaltning af klientkonti fra 2012-2015. Blandt andet lyder anklagerne på, at Marianna K. Bækkel Chabert har hævet 23.621 kr. på en klientkonto som lønudbetaling til en ansat og at have debiteret salærer på henholdsvis 50.000 kr. og 76.000 kr. i forbindelse med varetagelse af et konkursbo uden skifterettens godkendelse. Samtidig har der løbende manglet mellem 86.425,87 kr. og 506.442,05 kr. på klientkonti, fremgår det.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier