AdvokatWatch

Nævnet i dobbelttackling: Frakender advokat hans beskikkelse efter byretsdom

Advokaternes vagthund har valgt at frakende en tidligere advokat hans beskikkelse på ubestemt tid. Kendelsen følger efter en dom for underslæb i byretten, hvor vedkommende blev frataget beskikkelsen i tre år.

Advokatnævnet har frakendt endnu en advokat hans beskikkelse. | Foto: Colourbox

Det er slut for den tidligere advokat Henrik Lindahl med at drive advokatvirksomhed. Det står klart, efter Advokatnævnet i en ny kendelse har valgt at frakende Henrik Lindahl hans beskikkelse "indtil videre", hvilket er den skrappeste sanktion, fordi den ikke er tidsbegrænset.

Dermed går nævnet videre end en byretsdom fra maj sidste år, hvor Henrik Lindahl blev dømt for underslæb af betroede midler for henholdsvis 438.500 kr. og 401.263,90 kr., der var blevet trukket fra en klientkonto. Dommen lød på betinget fængsel i ni måneder samt en frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed i tre år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier