AdvokatWatch

Formand for Djøf Advokat: Det er tid til selvransagelse

Tiden er kommet til selvransagelse, lyder det fra formand for Djøf Advokat, Mathias Krarup, der frygter, at advokatbranchen vil lide et uopretteligt knæk i anseelse. Han er også spændt på at se, om afskedigede advokater i forbindelse med udbytteskattesagen bliver genansat og får en undskyldning.

Det er tid til at kigge indad. Sådan lyder opråbet til advokatbranchen i et blogindlæg af formand for Djøf Advokat, Mathias Krarup, bragt af K-News.

Udmeldingen kommer efter de seneste mediehistorier om advokaters rolle i forbindelse med den store udbytteskattesag. Hvis selvransagelsen ikke kommer, kan branchen lide et uopretteligt knæk i anseelsen og tilliden til advokattitlen vil dykke, advarer han. Formanden peger også på, at klienter, som følge deraf, måske vil søge mod jurister i revisionsbranchen i stedet.

Han kommer dog også med en opfordring til ledelserne i de danske advokatfirmaer. Der er nemlig også en menneskelig faktor. Mathias Krarup skriver, at der i forbindelse med udbytteskattesagen er medarbejdere, der måske er blevet gjort til syndebukke, og advokathuse, der måske har været for hurtige på aftrækkeren i forhold til afskedigelser. Han pointerer, at i hvert fald ét firma har ændret kurs og nu står inde for den rådgivning, der tidligere er blevet givet.

”Som formand for Djøf Advokat er jeg derfor spændt på at se, om de pågældende advokater genansættes – med en behørig, offentlig undskyldning. Forløbet kræver selvransagelse – og at man tør stå til ansvar fra top til bund,” skriver han og tilføjer:

”Ledelsen bør vise ansvar over for de medarbejdere, som har været skydeskiver. Vise, at man anerkender de menneskelige konsekvenser, og at fokus ikke blot er på, om salærkronerne ruller ind, og at klienterne bliver. Der er behov for, at vi viser mere samfundsansvar, men også ansvar for kollegaer og medarbejdere,” lyder det fra formanden.

Bech-Bruun-sager om god advokatskik kan få vidt forskelligt udfald 

Bech-Bruun skifter forklaring om udbyttesagen 

Medieomtale af Bech-Bruun gik for vidt

Danske Advokater: Når én advokat træder ved siden af går det hårdt ud over branchen

Tidligere Bech-Bruun-partner fortsætter i Advokatrådets skatteudvalg

Fratrådt Bech-Bruun-advokat vinker farvel til bestyrelsesposter

Sag om udbytteskat koster Accura-partner jobbet 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier