Danske Advokater: Når én advokat træder ved siden af går det hårdt ud over branchen

Adm. direktør i Danske Advokater, Paul Mollerup, opfordrer nu ledelserne i de danske advokatvirksomheder til at italesætte advokaters samfundsansvar over for medarbejderne. Det sker efter en række pressesager, som formanden "mildt sagt godt kunne have været foruden."
Foto: PR
Foto: PR

Ledelserne i de danske advokatvirksomheder skal kraftigt italesætte advokaters rolle og samfundsansvar over for medarbejderne. Det skriver adm. direktør i Danske Advokater, Paul Mollerup, i et blogindlæg på foreningens hjemmeside.

Her starter direktøren med at tage "klart afstand fra enhver form for ulovlig skatterådgivning." Han tilføjer, at hvis advokater medvirker til ulovligheder, skal det selvfølgeilg straffes.

Udmeldingen kommer efter en række mediesager, hvor advokater har været omdrejningspunkt. Paul Mollerup skriver selv, at det er sager, som han "mildt sagt godt kunne været været foruden.

"Advokater spiller en vigtig rolle i retssamfundet. Hertil hører også et vigtigt samfundsansvar, som skal tages meget alvorligt. Hver gang én advokat træder ved siden af, går det hårdt ud over alle kollegers og branchens troværdighed. Det er mere end ærgerligt for de mange tusinde advokater, som hver dag udfører et godt, sobert og samfundsansvarligt arbejde. Der skal være en meget høj tillid til os som branche," skriver Paul Mollerup i indlægget.

Han peger derfor mod ledelserne i de danske advokatfirmaer, der har en opgave i at få budskabet bredt ud til medarbejderne.

"Derfor er min opfordring også, at ledelserne i advokatvirksomhederne i Danmark markant italesætter dette over for medarbejderne, så ingen kan være i tvivl om det ansvar, der i min bog følger med titlen advokat," lyder det fra direktøren.

Sag om udbytteskat koster Accura-partner jobbet 

Skatteordførere langer ud efter advokatfirma 

Skatteminister kritiserer Bech-Bruun: Burde ikke have undersøgt udbytteskandale

Sag om Bech-Bruuns rolle i udbyttesag vokser

Minister beder Bech-Bruun forklare sig i sag om udbytteskat

Danske Advokater: Møgsager har ramt advokaters troværdighed 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også