AdvokatWatch

Minister beder Bech-Bruun forklare sig i sag om udbytteskat

Advokatfirmaet har udarbejdet en juridisk vurdering til en tysk bank, der ifølge DR har deltaget i svindel med udbytteskat. (Rettet.)

Foto: PR

(Artikel rettet 19. november som følge af, at DR har rettet fejl i den oprindelige artikel, der citeres fra.)

I sagen om svindel med udbytteskat, hvor en række europæiske statskasser, herunder den danske, er blevet malket af investorer, rettes søgelyset nu mod advokatfirmaet Bech-Bruun.

Firmaet har ifølge DR rådgivet den tyske bank North Channel Bank, som har vist sig at være en hovedaktør i svindelkomplekset.

"Jeg har nu sendt et brev til Bech-Bruun, for de skal forklare, hvordan det her hænger sammen. Inden den redegørelse foreligger, fælder jeg ikke dom over dem," siger Karsten Lauritzen ifølge DR, hvor det også fremgår, at han har bedt Bech-Bruun om et hurtigt svar.

Ifølge DR var Folketinget klar over, at Bech-Bruun havde ydet rådgivning, inden samme firma fik til opgave at undersøge udbytteskattesagen. Dengang mente man ikke, at der var habilitetsproblemer, men Bech-Bruuns rolle har måske været større, siger ministeren.

Bech-Bruun-direktør Christian Ejvin Andersen oplyser over for DR, at sagen er ny for firmaets ledelse og at den nu undersøges på fuldt tryk, så et svar til skatteminister og offentlighed kan gives så hurtigt som muligt.

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier