Skatteordførere langer ud efter advokatfirma

Skatteordførere fra flere partier ser kritisk på, at Skatteministeriet har betalt 3,5 mio. kr. til Bech-Bruun for, at advokatfirmaet kunne undersøge den udbytteskandale, som det nu viser sig, at firmaet selv har en andel i. Det skriver DR. (Rettet.)
Lisbeth Bech Poulsen (SF) | Foto: SF
Lisbeth Bech Poulsen (SF) | Foto: SF

(Artikel rettet 26. november som følge af, at DR har rettet fejl i den oprindelige artikel, der citeres fra.)

Skatteministeriet betalte sidste år Bech-Bruun 3,5 mio. kr. for, at advokatfirmaet skulle lave en undersøgelse af en udbytteskandale, som har lænset den danske statskasse for 12,7 mia. kr.

Nu viser det sig dog, at Bech-Bruun selv har rådgivet en tysk bank, der i dag er kendt som en central aktør i sagen om formodet svindel med udbytteskat, skriver DR.

"Hvorfor bliver vi ved med at kaste skatteydernes penge efter firmaer, der er så rådne både moralsk men også lovgivningsmæssigt," lyder det fra SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, over for DR.

Også Venstres skatteordfører, Louise Elholm, og Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, er rystede over sagen. Selv mener Bech-Bruun, at advokatundersøgelsen er troværdig, fordi den ifølge firmaet er foretaget af nogle af firmaets advokater, som ikke har rådgivet virksomheder om udbyttefinten.

Skatteminister kritiserer Bech-Bruun: Burde ikke have undersøgt udbytteskandale

Sag om Bech-Bruuns rolle i udbyttesag vokser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også