AdvokatWatch

Ekspertudvalg vil begrænse advokater i undersøgelseskommissioner

Brugen af advokater som bisiddere ved store undersøgelseskommissioner skal begrænses for at minimere advokatregningen, foreslår et ekspertudvalg under Justitsministeriet.

Der kunne snildt være 30 advokater til stede under den første undersøgelse af Tibet-sagen. Nu foreslår ekspertudvalg begrænsninger af advokater som bisiddere ved store undersøgelser. | Foto: /Ritzau Scanpix/Dennis Lehmann

Det kan være en lukrativ affære for en advokat at blive valgt som bisidder for politikere og embedsmænd i forbindelse med store undersøgelseskommissioner.

Men nu skal brugen af advokater begrænses, lyder det fra et ekspertudvalg under Justitsministeriet. Ifølge DR lægger udvalget op til, at undersøgelseskommissionerne ganske enkelt kan sige til advokaterne, at de skal blive væk fra møder, som er "uden direkte eller indirekte betydning for den pågældendes klient".

Ifølge DR skriver ekspertudvalget, at det i forbindelse med Tibet-sagen ikke var ualmindeligt, at der deltog 30-35 advokater i møderne – også på mere stille dage. En dag med 30-40 advokater kan ”løbe op i mere end en halv million kroner for en retsdag", lyder det blandt andet fra udvalget.

Begrænsningen af advokater er ét af flere forslag om mere effektive undersøgelser. Forslagene skal nu i høring og derefter drøftes i Folketinget.

Her er justitsministerens udvalgte til genfødt Tibet-kommission

Ny blæst om Tibetsag kan forsinke straffesag om politifolks løgn 

Pape nedsætter nyt panel med advokater 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier