AdvokatWatch

Styrelse spår ustabilt it-system op til et år endnu

En opdatering af Domstolsstyrelsens digitale sagsportal, Minretssag.dk, har ikke løst vedvarende problemer med lange svartider. Frustrerende, lyder det fra Danske Advokater om it-systemet, som leveres af Globeteam.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Seilemann.

Domstolsstyrelsen har fortsat ikke fået løst problemerne med den digitale sagsportal Minretssag.dk, der har været plaget af lange svartider og ustabilitet i stedet for at bidrage med en mere effektiv sagsgang, der oprindeligt var tiltænkt.

"Det er desværre Domstolsstyrelsens forventning, at eksterne brugere over de kommende 6-12 måneder fortsat kan opleve et system, der ikke virker optimalt, hvilket Domstolsstyrelsen beklager meget. Problemerne med hastigheden på systemet medfører desuden, at der ikke foretages anden planlagt udvikling af systemet før hastigheden er øget," skriver styrelsen i sin seneste status for systemet fra sidste uge.

Hos Danske Advokater er meldingen, at fordelene ved systemet aktuelt overskygges af ulemperne:

"Den aktuelle situation med performanceproblemer er frustrerende for brugerne og kan føre til betydeligt vanskeliggjorte processer og øget tidsforbud ved anvendelsen af systemet. Disse synspunkter og bekymringer er viderebragt til Domstolsstyrelsen," skriver Danske Advokater i sit seneste nyhedsbrev.

Organisationen gennemførte i september en brugerundersøgelse, hvor over 300 af vores medlemmer bidrog.

"Tilbagemeldingerne fra brugerne bekræfter desværre, at de aktuelle performanceproblemer overskygger fordelene ved den digitale sagsportal. For mange er det en kilde til daglige problemer at arbejde med sagsportalen, som ellers er et vigtigt værktøj i forbindelse med advokatvirksomhedernes håndtering af de mange sager, der verserer ved retterne," skriver Danske Advokater.

Leverandøren af it-systemet, Globeteam, afviste i september over for AdvokatWatch at kommentere kritikken af systemet:

"Globeteam vurderer, at Domstolsstyrelsen på nuværende tidspunkt har gjort passende rede for detaljerne i denne sag, og at vi således ikke har yderligere at tilføje for nuværende," skrev Globeteams adm. direktør, Claus Moldow, i en mail til AdvokatWatch.

Leverandør tavs om Domstolsstyrelsens heftigt kritiserede it-system

Dommere udtrykker frustration over udskældt it-system

Domstolsstyrelsen udnytter straf-redskaber over for leverandør af kritiseret it-system

Advokat angriber Domstolsstyrelsen for "uduelige" it-systemer  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier