AdvokatWatch

Kurator fremhæver e-mail i nyt angreb på Kammeradvokaten

En e-mail fra Kammeradvokaten til advokatkontoret Elvang & Partnere viser ifølge Kristian Elvang, at Kammeradvokaten udregner salærer efter, hvor mange penge der er tilbage i et konkursbo. Boris Frederiksen afviser anklagen.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix

Striden mellem Kammeradvokaten og advokat Kristian Elvang får ny næring af en e-mail, som ifølge Elvang viser, at statens foretrukne advokat tager for meget i salær i konkurssager. En tolkning, som Kammeradvokatens formand afviser.

Mailen er indsendt til Østre Landsret og er en del af den verserende strid mellem de to tidligere samarbejdspartnere. I juni gav skifteretten medhold til Kammeradvokaten, men Kristian Elvang har siden kæret afgørelsen til landsretten.

Mailen bliver beskrevet af Berlingske mandag og er sendt fra Kammeradvokaten til advokatkontoret Elvang & Partnere i oktober 2017. Den drejer sig om salæret i konkursboet efter Windpark Even ApS, som de to kontorer har behandlet med Plesner.

Da behandlingen var overstået efter ni år, var der 1,5 mio. kr. tilbage i boet. I den omtalte mail foreslog en advokat og senior manager fra Kammeradvokaten, at salæret skulle være på 1,4 mio. kr., mens der kunne udbetales 100.000 kr. til kreditorerne, som havde krav for 67 mio. kr. mod vindmølleselskabet.

Det viser ifølge Kristian Elvang, at salæret bliver beregnet efter, hvor mange penge der er tilbage i et konkursbo, istedet for hvor meget tid der er blevet brugt på sagen. Det er dog en helt forkert tolkning, siger Kammersadvokatens formand, Boris Frederiksen, til Berlingske.

Han kalder mailen for "tæt på ligegyldig" og påpeger, at salæret endte med at blive lavere.

"Baseret på de foreliggende oplysninger om alle kuratorers tidsforbrug, det opnåede resultat og de udførte opgaver fandt jeg, at 970.000 kroner ville være passende vederlæggelse," siger Boris Frederiksen til Berlingske.

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier