AdvokatWatch

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten

En strid om salærer i et konkursbo mellem advokat Kristian Elvang og Kammeradvokatens Boris Frederiksen bliver nu taget til landsretten. Kristian Elvang mener, at Kammeradvokatens timepriser i konkursboet har været for høje i forhold til de timepriser, der er aftalt med Finansministeriet.

Kuratorstriden mellem advokat Kristian Elvang-Gøransson fra Elvang & Partnere og Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten fortsætter nu i landsretten.

Det sker efter Kristian Elvang-Gøransson har kæret en kendelse fra skifteretten til Østre Landsret om en salærindstilling i et konkursbo, hvor begge parter har været kuratorer. Det skriver Berlingske Business mandag.

Striden drejer sig om salærer i konkursboet efter Windpark Iven ApS, som er en del af den krakkede Sandgaarden-koncern. Windpark Iven gik konkurs for ti år siden, og Kristian Elvang-Gøransson har blandt andet kritiseret Boris Frederiksen for at kræve for mange penge i salær og for at bruge for lang tid på opgaven.

I sit kæreskrift, som Berlingske Business har set, går Kristian Elvang-Gøransson også i detajler med Kammeradvokatens timepriser, som han mener er alt for høje i forhold til de takster, der er aftalt med Finansministeriet. Her har kuratoren regnet sig frem til, at Kammeradvokaten i Windpark Iven-konkursboet har taget en gennemsnitlig timepris på 3.220 kr. Ifølge Berlingske Business er timesatsen for de højest betalte partnere på 2.400 kr. i henhold til Finansministeriets aftale med statens advokat, mens en junioradvokat står til 1.600 kr. i timen.

Kontrakten mellem staten og Kammeradvokaten omfatter ikke konkurser, der er reguleret af konkursloven. Derfor mener Boris Frederiksen heller ikke, at det giver mening, at sammenligne hans salærindstilling i forbindelse med Windpark Iven-konkursboet med de timesatser, der gælder i henhold til aftalen mellem Kammeradvokaten og staten.

"Aftalen med staten dækker netop ikke denne type arbejde. Det relevante sammenligningsgrundlag er derfor prisen på denne type ydelser i markedet. Der er eksempler på konkursboer med lavere "timepriser" og eksempler på konkursboer med højere "timepriser", skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske Business.

Her påpeger han, at "Elvang sammenligner æbler og pærer", og at timeprisen ikke er 3.220 kr., som Kristrian Elvang-Gøransson mener, men derimod på 2.900 kr.

Kristian Elvang-Gøransson har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere overfor Berlingske Business.

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo 

Kammeradvokatens formand i slagsmål med medkurator om salær 

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90

Boris Frederiksen går efter at indkræve Kasi-millioner fra Pandora

Boris Frederiksen genoptager jagten på IT Factory-millioner 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier