AdvokatWatch

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten

En strid om salærer i et konkursbo mellem advokat Kristian Elvang og Kammeradvokatens Boris Frederiksen bliver nu taget til landsretten. Kristian Elvang mener, at Kammeradvokatens timepriser i konkursboet har været for høje i forhold til de timepriser, der er aftalt med Finansministeriet.

Kuratorstriden mellem advokat Kristian Elvang-Gøransson fra Elvang & Partnere og Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten fortsætter nu i landsretten.

Det sker efter Kristian Elvang-Gøransson har kæret en kendelse fra skifteretten til Østre Landsret om en salærindstilling i et konkursbo, hvor begge parter har været kuratorer. Det skriver Berlingske Business mandag.

Striden drejer sig om salærer i konkursboet efter Windpark Iven ApS, som er en del af den krakkede Sandgaarden-koncern. Windpark Iven gik konkurs for ti år siden, og Kristian Elvang-Gøransson har blandt andet kritiseret Boris Frederiksen for at kræve for mange penge i salær og for at bruge for lang tid på opgaven.

I sit kæreskrift, som Berlingske Business har set, går Kristian Elvang-Gøransson også i detajler med Kammeradvokatens timepriser, som han mener er alt for høje i forhold til de takster, der er aftalt med Finansministeriet. Her har kuratoren regnet sig frem til, at Kammeradvokaten i Windpark Iven-konkursboet har taget en gennemsnitlig timepris på 3.220 kr. Ifølge Berlingske Business er timesatsen for de højest betalte partnere på 2.400 kr. i henhold til Finansministeriets aftale med statens advokat, mens en junioradvokat står til 1.600 kr. i timen.

Kontrakten mellem staten og Kammeradvokaten omfatter ikke konkurser, der er reguleret af konkursloven. Derfor mener Boris Frederiksen heller ikke, at det giver mening, at sammenligne hans salærindstilling i forbindelse med Windpark Iven-konkursboet med de timesatser, der gælder i henhold til aftalen mellem Kammeradvokaten og staten.

"Aftalen med staten dækker netop ikke denne type arbejde. Det relevante sammenligningsgrundlag er derfor prisen på denne type ydelser i markedet. Der er eksempler på konkursboer med lavere "timepriser" og eksempler på konkursboer med højere "timepriser", skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske Business.

Her påpeger han, at "Elvang sammenligner æbler og pærer", og at timeprisen ikke er 3.220 kr., som Kristrian Elvang-Gøransson mener, men derimod på 2.900 kr.

Kristian Elvang-Gøransson har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere overfor Berlingske Business.

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo 

Kammeradvokatens formand i slagsmål med medkurator om salær 

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90

Boris Frederiksen går efter at indkræve Kasi-millioner fra Pandora

Boris Frederiksen genoptager jagten på IT Factory-millioner 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier