AdvokatWatch

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo

Kammeradvokaten og Boris Frederiksen får det salær, som er blevet kritiseret af medkurator Kristian Elvang-Gøransson. Det står klart, efter at skifteretten mandag afviste kritikken af Boris Frederiksen.  

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix

Striden mellem advokat Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og advokat Kristian Elvang-Gøransson har nået sin afslutning med Kammeradvokaten som vinder.

Det står klart, efter at skifteretten mandag afviste kritikken af Boris Frederiksen fremsat af Kristian Elvang-Gøransson, som mente, at Kammeradvokatens formand blandt andet krævede for mange penge i salær.

Det skriver Berlingske Business.

Sammen med advokat Pernille Bigaard fra Plesner var de to advokater kuratorer i konkursbuet efter Windpark Iver, som gik konkurs for ti år siden. Kristian Elvang-Gøransson har de seneste måneder i en række inlæg til skifteretten kritiseret Boris Frederiksen for at kræve for mange penge i salær og for at bruge for lang tid på opgaven.

Salæret i centrum er beregnet til 955.000 kr. plus moms.

Men skifteretsdommeren endte altså med at godkende salærindstillingen fra Kammeradvokaten og afviste - som Elvang havde krævet - at udsætte afslutningen af konkursboet.

Boris Frederiksen har tidligere sagt til Berlingske, at "Kristian Elvang-Gøransson mener, at han skal have en tredjedel af salæret til trods for, at han ingenting har lavet i sagen."

"Det siger vi nej til, hvorefter han efter otte års tavshed begynder at sende indlæg til skifteretten."

Det var Jesper Freinsliber, der på vegne af Boris Frederiksen var mødt op i skifteretten, da hovedpersonen selv sidder i retten i dag.

Det er uvist, om Kristian Elvang-Gøransson vil kære skifterettens kendelse.

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90

Kammeradvokatens formand i slagsmål med medkurator om salær

Boris Frederiksen går efter at indkræve Kasi-millioner fra Pandora 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier