AdvokatWatch

Kammeradvokaten vinder sag om salær i konkursbo

Kammeradvokaten og Boris Frederiksen får det salær, som er blevet kritiseret af medkurator Kristian Elvang-Gøransson. Det står klart, efter at skifteretten mandag afviste kritikken af Boris Frederiksen.  

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix

Striden mellem advokat Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og advokat Kristian Elvang-Gøransson har nået sin afslutning med Kammeradvokaten som vinder.

Det står klart, efter at skifteretten mandag afviste kritikken af Boris Frederiksen fremsat af Kristian Elvang-Gøransson, som mente, at Kammeradvokatens formand blandt andet krævede for mange penge i salær.

Det skriver Berlingske Business.

Sammen med advokat Pernille Bigaard fra Plesner var de to advokater kuratorer i konkursbuet efter Windpark Iver, som gik konkurs for ti år siden. Kristian Elvang-Gøransson har de seneste måneder i en række inlæg til skifteretten kritiseret Boris Frederiksen for at kræve for mange penge i salær og for at bruge for lang tid på opgaven.

Salæret i centrum er beregnet til 955.000 kr. plus moms.

Men skifteretsdommeren endte altså med at godkende salærindstillingen fra Kammeradvokaten og afviste - som Elvang havde krævet - at udsætte afslutningen af konkursboet.

Boris Frederiksen har tidligere sagt til Berlingske, at "Kristian Elvang-Gøransson mener, at han skal have en tredjedel af salæret til trods for, at han ingenting har lavet i sagen."

"Det siger vi nej til, hvorefter han efter otte års tavshed begynder at sende indlæg til skifteretten."

Det var Jesper Freinsliber, der på vegne af Boris Frederiksen var mødt op i skifteretten, da hovedpersonen selv sidder i retten i dag.

Det er uvist, om Kristian Elvang-Gøransson vil kære skifterettens kendelse.

Anklage: Kammeradvokaten har brugt 335 timer på konkursbo der kun krævede 90

Kammeradvokatens formand i slagsmål med medkurator om salær

Boris Frederiksen går efter at indkræve Kasi-millioner fra Pandora 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Autoriserede bobestyrer kan se frem til mere konkurrence, og derfor stiller AdvokatWatch skarpt på det lukrative marked. Derudover bød ugen på historier om Accuras vokseværk og revisionsfirmas indtog på advokatmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier