AdvokatWatch

Landsretten enig med byretten: Idømmer Peter Madsen fængsel på livstid

Østre Landsret er kommet frem til samme resultat som Københavns Byret i den såkaldte ubådssag.

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark kunne ikke overbevise en enig landsret om at nedsætte straffen mod Peter Madsen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Østre Landsret gentager onsdag byrettens dom og idømmer drabsdømte Peter Madsen fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

"Jeg kan oplyse om, at det er en enig landsret, der er kommet frem til resultatet," lyder det fra retsformand Jan Uffe Rasmussen.

Dermed følger Østre Landsret anklagemyndighedens påstand om fængsel på livstid. Peter Madsens forsvarer, advokat Betina Hald Engmark, gik derimod efter en tidsbegrænset straf på mellem 14 og 16 års fængsel.

"Det lægges til grund, at der er en sag med en usædvanlig grovhed under særligt skærpende omstændigheder. Kriminaliteten var særligt planlagt, og han har udnyttet forurettedes sagesløse stilling," siger retsformanden.

Dermed er der efter alt at dømme sat punktum i en af danmarkshistoriens mest spektakulære retssager.

For Peter Madsen er der det spinkle håb om at få sagen prøvet ved Højesteret.

Det kræver en godkendelse fra Procesbevillingsnævnet, der skal vurdere, om sagen er principiel nok til, at den kan prøves ved landets højeste retsinstans.

Dommerpanelet i Østre Landsret skulle alene tage stilling til, hvilken straf ubådsbyggeren skulle have. Drabsmanden valgte nemlig at acceptere byrettens afgørelse af skyldsspørgsmålet.

Dermed ligger det fast, at Madsen i august sidste år efter forudgående planlægning bandt, seksuelt mishandlede, dræbte og parterede den svenske journalist Kim Wall under en tur i ubåden "UC3 Nautilus".

Overvejer Højesteret

Peter Madsen er ifølge sin forsvarer overrasket over, at Østre Landsret onsdag har valgt at straffe ham med fængsel på livstid.

Derfor vil de nu overveje muligheden for at få sagen indbragt for Højesteret.

"Det handler om, hvornår vi er i området for en livstidsdom. Efter min opfattelse skal der noget mere til end det, der er i den her sag," siger Betina Hald Engmark.

/ritzau/

Forsvarsadvokat indleder kamp mod livstid i landsretten 

Forsvarer for Peter Madsen: Det har været svært at gennemføre en fair rettergang

Forsvarsadvokater kalder dom i ubådssag "overraskende" og "bemærkelsesværdig" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier