Direktør for konkursramt bryggeri kritiserer advokat for forhastet salg

Kuratoren i konkursen efter Indslev Bryggeri i Middelfart har været for hurtig til at sælge aktiverne, mener direktøren for det kollapsede firma.
Efter Indslev Bryggeris konkurs i sidste uge har kurator været for hurtig til at sælge aktiverne, mener den tidligere direktør, Anders Busse Rasmussen | Foto: Ritau/Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Efter Indslev Bryggeris konkurs i sidste uge har kurator været for hurtig til at sælge aktiverne, mener den tidligere direktør, Anders Busse Rasmussen | Foto: Ritau/Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Kurator Mads Danielsen fra Codex advokater i Vejle har været for hurtig på aftrækkeren i forhold til at få solgt aktiverne i Indslev Bryggeri, der gik konkurs i sidste uge.

Det vurderer den nu tidligere direktør for Indslev Bryggeri, Anders Busse Rasmussen, over for Fredericia Dagblad.

Efter en grundig istandsættelse genåbnede Anders Busse Rasmussen i 2006 Indslev Bryggeri, som blev grundlagt af hans oldefars bror i 1897. Bryggeriet har i de senere år kørt med underskud, og i sidste uge måtte Anders Busse Rasmussen acceptere en konkurs. Han havde dog håbet at købe aktiverne ud af boet, men han nåede ikke at give et bud, før kurator solgte Indslev til Bryggeriet Vestfyen.

"Nu er jeg ikke så bekendt med, hvordan sådan noget her foregår, men jeg synes, kurator har haft for travlt med at få solgt og ikke givet andre en fair chance, og det er jeg faktisk også lidt skuffet over," siger Anders Busse Rasmussen til Fredericia Dagblad.

Flere større bud

Busse Rasmussen oplyser, at han er "bekendt med flere, som er kommet med et større bud til kurator end det, Bryggeriet Vestfyen har givet".

Mads Danielsen fra Codex Advokater bekræfter, at han hurtigt tog kontakt til Bryggeriet Vestfyen, men der har ifølge advokaten også været andre bydere inde i billedet. Han afviser, at han er gået for hurtigt frem.

"Det handler ikke kun om et rent budtal, der er mange elementer i en sag som den her. Og jeg står selvfølgelig inde for, at Bryggeriet Vestfyen er kommet med det bedste bud. Det har de toneangivende kreditorer også været enige med mig i, ellers havde vi ikke solgt til den side," siger Mads Danielsen til Fredericia Dagblad.

Bryggeridirektør Poul Mark fra Bryggeriet Vestfyen i Assens oplyste tirsdag til FødevareWatch, at han blev kontaktet og udnyttede muligheden for at købe Indslev Bryghus' samlede aktiviteter.

"Vi kunne på jungletrommerne forstå, at de ville splitte det ad, så udstyr osv. blev solgt hver for sig, og hvis vi reagerede hurtigt, ville vi kunne købe det hele samlet. Vi afleverede det, som så har vist sig at være det bedste bud, og det er nu vores plan at drive det videre, stort set som det hele tiden har kørt," sagde Poul Mark.

Advokat får støtte fra juraprofessor i strid med Kammeradvokaten 

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten 

Harlangs konkursbo skal undersøges: Kreditorer vil betale for en kulegravning

Kreditorer jagter advokatarving 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også