AdvokatWatch

Kreditorer jagter advokatarving

Kreditorer mener at have 43 mio. til gode hos arving i Stakemann-familien, der har drevet advokatfirma i seks generationer, skriver medie.

Kreditorer forsøger at hente 43 mio. kr. efter en konkurs hos en arving i en traditionsrig advokatfamilie.

Det skriver Berlingske Business.

Mikael Stakemann, hvis familie har drevet advokatkontor i seks generationer, gik konkurs i 2016, og kreditorerne mener ifølge Berlingske at have 43 mio. kr. til gode. Kreditorerne føler sig "besveget" af Mikael Stakemann til at overføre midler til ham med henblik på investering. Men de fleste af disse midler har debitorerne aldrig fået retur, lyder det i Berlingske fra kurator Henrik Sjørslev, DLA Piper. 

Mikael Stakemann mener dog selv, at gælden til kreditorerne nærmere er et par hundrede tusinde.

"I de glade dage før finanskrisen indgik jeg en rammeaftale med Forstædernes Bank om at køre valutaforretninger, og forskellige personer ville gerne være med og overlod mig deres penge. Vi gik ind i islandske kroner og tyrkiske lira. Og så krakelerede det fuldstændig. Selv tabte jeg 20 mio. kr., og de andre investorer mente, at jeg skulle dække deres tab," forklarer Mikael Stakemann til Berlingske om situationen.

Mikael Stakemanns afdøde far, Per Stakemann, efterlod sig på baggrund af sin advokatforretning en familiefond og en millionarv, som blev fordelt blandt hans fem børn, herunder Mikael Stakemann, hvis arv blev båndlagt. Mikael Stakemann repræsenterer ikke Advokatfirmaet Stakemann, som drives af hans bror Peter Stakemann.

Foruden den båndlagte arv fra faderen har kurator øje på en lottogevinst på syv millioner kroner, som Skakemann angiveligt har vundet tilbage i 2013 og gemt i en bankboks. Omstændighederne omkring gevinsten undersøges ifølge Berlingske af politiet, da Henrik Sjørslev har meddelt politiet, at gevinsten er ført ud af landet kort tid efter lukningen af konkursboet.  

Mikael Stakemann har haft bankkonti i en stribe danske og udenlandske pengeinstitutter, og fra kontiene er der blevet overført "ikke ubetydelige beløb" til forskellige udenlandske handelsplatforme, skriver Berlingske.

Nyt smæk til advokat: Harlang tog 196.000 kr. for meget i salær 

 

Kromann Reumert om rådgivning af Widex: "Der er følelser involveret, som man skal respektere" 

Advokat kritiseres for praktikant-job uden løn: "Det er at stikke unge mennesker blår i øjnene" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier