AdvokatWatch

Johan Schlüter ser frem til at tage hul på straffesag

Efter flere års venten kan de tre anklagede advokater i den såkaldte Schlüter-sag se frem til at få sagen belyst i byretten. Flere års fængsel er på spil, og Schlüter selv ser frem til at komme i gang. 

Johan Schlüters respekterede advokatfirma forsvandt, da han og partnere blev tiltalt for mandatsvig. | Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

De risikerer årevis bag tremmer, og derfor må man formode, at Johan Schlüter og Susanne Fryland er i gang med at slibe både næb og klør som forberedelse til det opgør med Bagmandspolitiet, som indledes på tirsdag i Københavns Byret. 

I hvert fald ser Johan Schlüter ifølge Børsen frem til at tage hul på sagen i byretten. 

Johan Schlüter har ikke ønsket at udtale sig til Børsen, men ifølge en af hans advokater Katrine W. Gottlieb fra Horten ser han frem til at få sagen for en dommer.

"De fleste mennesker bliver meget påvirkede af at være tiltalt i en straffesag, der nu har verseret i flere år, så vi ser frem til at få forholdene belyst," skriver hun i en mail til avisen.

Advokaterne Johan Schlüter og Susanne Fryland er blandt andet tiltalt for groft mandatsvig, da de over en årrække har opkrævet 115 millioner kroner for meget i honorarer for at administrere godt en kvart milliard kroner, som film og tv-producenter årligt betaler rettighedshavere, der har bidraget til produktioner.

Advokaterne var imidlertid kun berettiget til 10 procent, og ifølge Bagmandspolitiet (SØIK), har administrationen af pengene været for stor en fristelse for advokaterne.

Johan Schlüter og hans partner Lars Halgreen har peget på Susanne Fryland som den skyldige, da hun ifølge de to har hævet pengene via virksomheden Registrering Danmark.

Susanne Fryland nægter sig skyldig.  

Foruden sagen om mandatsvig er de to tiltalt for et forhold af skyldnersvig for 86 millioner kroner. Det samme er Lars Halgreen, der også nægter sig skyldig.

Susanne Fryland er oven i tiltalt for at have lånt 4,5 millioner kroner ud til sig selv eller til selskaber, som hun ejede sammen med sin ægtefælle.

Sagen har skabt rystelser igennem advokatbranchen, og Paul Mollerup, administrerende direktør for Danske Advokater, kalder det for "en forfærdelig sag."

Johan Schlüter Advokatfirma var ikke medlem af Danske Advokater, så Paul Mollerup kender kun til sagen udefra.

"Det er klart, at vi synes, det er en brandærgerlig sag, også fordi det er en virkelig ulykkelig situation omkring mennesker, som har været dybt involverede i advokatbranchen og i udvikling af lovgivning om rettigheder. Så det er på alle måder en sag, som både advokatbranchen og det danske samfund godt kunne have været foruden," siger Paul Mollerup til Børsen og tilføjer, at han aldrig tidligere har set et markant advokatkontor forsvinde fra jordens overflade. 

Sagen løber over 23 retsdage frem til starten af maj.

Forsvarer vil have Uber-sag i Højesteret 

Aktivister vil sagsøge Søren Pape Poulsen i sag om telelogning

Advokater i Schlüter-sag tiltalt for svindel for over 200 mio. kr.

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier