AdvokatWatch

Forsvarer vil have Uber-sag i Højesteret

Efter at være blevet idømt store bøder i Østre Landsret, har fire Uber-chauffører nu anket sagen om ulovlig Uber-kørsel til Højesteret. Forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja stiller blandt andet spørgsmål ved bødestørrelsen.

Forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja har anket Uber-sagen til Højestret.

Fire Uber-chauffører har nu søgt om at få deres domme for Højesteret. Chaufførerne fik bøder på 700.000 kroner i landsretten for ulovlig Uber-kørsel.

Sagen blev afgjort ved Østre Landsret den 16. januar, men forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja har nu søgt procesbevillingsnævnet om at få de fire domme indbragt for Højesteret.

Det skriver Fagbladet 3F.

De fire sager i Østre Landsret var prøvesager for anklagemyndigheden, der skulle bane vejen for en bøderegn over op imod 1.500 andre Uber-chauffører, der alle er sigtet for ulovlig taxi-kørsel.

Eddie Omar Rosenberg Khawaja fra advokatfirmaet Homann i København har netop søgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at få de fire domme indbragt for Højesteret.

Han understreger, at der er flere årsager til ønsket om Højesteret.

"Først og fremmest de meget store bødestørrelser, som der ikke er forudgående praksis for," siger Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

Landsretsdommene bygger blandt andet på oplysninger indhentet af Skat via de hollandske skattemyndigheder, der har fremsendt en liste med taxitjenestens chauffører i Danmark. Anklagemyndigheden brugte oplysningerne som bevis i sagen. Holland er hjemsted for Ubers aktiviteter i Europa.

"Jeg stiller spørgsmålstegn ved det retslige grundlag for at at bruge de hollandske oplysninger. Om oplysningerne er blevet ulovligt tilvejebragt af de danske myndigheder," pointerer Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

Afviser Procesbevillingsnævnet de fire chaufførers anmodning, står anklagemyndigheden på spring til at gå i gang med bunken på de 1.500 sigtede Uber-chauffører. Hver enkelt Uber-chauffør vil blive vurderet med henblik på, hvor mange af dem, der kan bære en straffesag.

"Der bliver næppe 1.500 tiltaler. En del af sagerne omhandler få ture for småbeløb. Vi skal også vurdere spørgsmålet om eventuel forældelse," siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef særlov, Københavns Politi.

/ritzau/

Advokat snød både sin arbejdsgiver og sin ekskone

Norsk advokat får fængselsstraf for underslæb

Kromann Reumert tager vandslagsmål til Højesteret 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier