Johan Schlüters revisor får millionbøde efter klage fra Kammeradvokaten

Johan Schlüter har lånt en halv million kroner til sin revisor, som nu har fået en bøde på 100.000 kr. af Revisornævnet for at have bragt sig i et afhængighedsforhold.
Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Johan Schlüters revisor Mogens Gammeltoft Schougaard har fået en bøde på 100.000 kroner af Revisornævnet, fordi han ifølge nævnet har lånt en halv million kroner af sin klient og dermed bragt sig i et afhængighedsforhold.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Det findes godtgjort, at Registrering Danmark ApS (...) via Johan Schlüter Advokatfirma (nu under konkurs) stillede kapital til rådighed for stiftelsen af RevisorTeam, Registreret Revisionspartnerselskab. Nævnet finder det endvidere godtgjort, at indklagede Mogens Gammeltoft Schougaard må have været bekendt hermed," lyder det ifølge Børsen i kendelsen.

Der står endvidere, at transaktionen har bragt revisoren i en situation, hvor der kan vækkes tvivl om hans uafhængighed, både hos en "velinformeret tredjepart," eller i forhold til de øvrige selskaber, som indgik i koncernstrukturen.  

Mogens Gammeltoft Schougaard er ikke enig i afgørelsen, har han kortfattet meddelt Børsen.

Det var kurator i konkursboerne efter Johan Schlüter Advokatfirma og Registrering Danmark, Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der havde klaget over revisors manglende uafhængighed. 

"Vi er tilfredse med, at nævnet har behandlet klagen og truffet en afgørelse, som vi er enige i," siger advokat Rune Derno fra Kammeradvokaten, der har behandlet boerne sammen med Boris Frederiksen.

Johan Schlüter sidder sammen med sin tidligere advokatpartner Susanne Fryland på anklagebænken i starten af februar – hvor de er anklaget for blandt andet mandatsvig for 115 mio. kr. over for rettighedshavere til film og tv-produktion. 

De nægter sig begge skyldige.

Advokater i Schlüter-sag tiltalt for svindel for over 200 mio. kr.

Den Særlige Klageret har afvist Harlang og irakere i angreb på dommere 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også