AdvokatWatch

Statens rådgivere tavse efter kritik af salget af Statens Serum Institut

Statsrevisorerne har i usædvanligt hårde vendinger kritiseret salget af Statens Serum Institut, men statens rådgivere forholder sig tavse. 

Statens Seruminstitut blev handlet i 2016, og nu får rådgiverne på handlen hård kritik af Statsrevisionen. | Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Rådgivere fra to af landets største revisionshuse EY og PwC forholder sig tavse efter den massive kritik, der er rettet mod dem i forbindelse med salget af Statens Serum Institut (SSI).

Statsrevisionen har i en rapport, der kom ud onsdag, kritiseret rådgiverne i yderst hårde vendinger. Ifølge rapporten er udgifterne forbundet med salget løbet op i beløb mellem 1,3 og 1,8 milliarder kroner. Men det vil rådgiverne ikke forholde sig til, lyder det i Berlingske Business.

»Jeg kan desværre blot oplyse, at vi ikke kan udtale os om konkrete kundeforhold og -opgaver,« lyder det i en mail fra EY's pressechef Michael Basland til Berlingske Business.

Formanden for statsrevisorerne Peder Larsen (SF) var onsdag i medierne med budskabet om, at rådgiverne i forberedelserne af salget stort set har begået alle fejl mulige.

SSI blev splittet op og solgt fra i to dele i 2016. Vaccineproduktionen blev solgt til saudiarabisk-kontrollerede AJ Biologics, mens diagnostik-virksomheden SSI Diagnostica blev overtaget af kapitalfonden Adelis Equity.

Det var blandt andre rådgivere fra advokatfirmaet Bech-Bruun og KPMG, som rådgav det saudiarabiske selskab i handlen.

Salget af vaccineproduktionen blev sat i gang under den tidligere SR-regering, og aftalen om salget af vaccineproduktionen til AJ Biologics blev støttet af et bredt politisk flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Radikale Venstre.

Statsrevisorernes udmelding kommer på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen, som vurderede om Sundheds- og Ældreministeriets beslutningsgrundlag, forberedelse og gennemførelse af salget af vaccineproduktionen var tilfredsstillende.

Udsigt til kæmpe advokatregning for Novo Nordisk i USA

Kammeradvokaten godkender italienere på Storstrømsbroen

 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der er fart på energi-rådgivningen, mens mindre advokatfirma bliver en del af forretningen fra årsskiftet, lød det i denne uge fra Bech-Bruun. Derudover bød ugen på kryptoadvokater og en ”tsunami” af regler, der kan blive en lukrativ forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier