AdvokatWatch

KPMG-chef: Vi er det hurtigst voksende Big Four-firma

Revisions- og rådgivningselskabet KPMG er en solid og stærk forretning, der "stort set er selvforsynende", lyder det fra den nye topchef, Henrik Mulvad, i et interview med Berlingske oven på et årsregnskab, der viser en omsætningsvækst på over 20 pct.

Henrik Mulvad overtager jobbet som topchef 1. februar 2019. | Foto: PR.

Revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG får 1. februar ny topchef, når Thomas Hofman-Bang træder tilbage, og den tidligere Deloitte-profil Henrik Mulvad gør klar til at overtage forretningen. Selskabet er vokset fra nul til knap 700 mio. kr. i løbet af de sidste fem år og kan kalde sig for det hurtigst voksende big four-firma i Danmark, fortæller Henrik Mulvad i et interview med Berlingske.

Selv om KPMG i Danmark stadig er langt mindre end de andre big four-selskaber, EY, PWC og Deloitte, melder den nye topchef om en stærk forretning og høje vækstrater oven på årsregnskabet, som KPMG har offentliggjort torsdag i årsrapporten for 2018. Sidste år tjente KPMG penge i Danmark, lyder det fra den nye topchef, der også forventer det kommer til at være tilfældet i år, og over for mediet kalder selskabet for "stort set selvforsynende".

Omsætningen for de to danske KPMG-selskaber, KPMG og KPMG Acor Tax, er landet på omkring 697 mio. kr. for 2017/2018 mod omkring 575 mio. kr. i 2016/2017, og har dermed en omsætningsvækst på over 20 pct. Den er især drevet af rådgivningsforretningen, der havde en fremgang på 28 pct. og skatteforretningen, som voksede med 25 pct. Hvorimod revisionsforretningen blot gik frem med seks pct. Revisions- og rådgivningsfirmaet har for mål, at omsætningen skal runde en milliard kroner i 2022.

"Vi har en god platform til at vokse. Vi har dybe kompetencer inden for de områder, vi har satset på indtil videre, men selvfølgelig er der masser af hvide pletter på kortet, hvor vi skal bygge op, og jeg skal få forretningen til at vokse. Vi skal blandt andet fokusere mere på større kunder, og så skal vi opbygge nogle flere industriteam med stærke, lokale profiler. På revisionsdelen oplever vi stor fremgang på midtmarkedet, og det momentum skal vi også fastholde," siger Henrik Mulvad til Berlingske.

KPMG blev banket godt bagud i 2013, da EY nærmest tømte KPMG for partnere i Danmark, men selskabet er blevet stablet på benene igen med midler fra det internationale KPMG-netværk, der ifølge Berlingske indtil videre har bidraget med en halv milliard kroner i det danske KPMG-selskab. KPMG ansatte sidste år over 100 ansatte, og lige så mange forventer selskabet at ansætte i år. Den nye topchefs strategi vil muligvis også involvere opkøb inden for rådgivningsområdet. Henrik Mulvad henviser til, at det eksempelvis kunne være et nichefirma inden for data analytics.

Afgående KPMG-topchef skifter til Industriens Fond

KPMG's topchef stopper: "Min mission er complete"

KPMG-chef venter øget revisor-angreb på advokater 

KPMG opruster massivt i juridiske afdelinger verden over 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier