KPMG opruster massivt i juridiske afdelinger verden over

Det globale revisions- og konsulenthus KPMG vil øge antallet i samtlige juridiske afdelinger verden over. Målet er at få over 3000 jurister og advokater inden for få år.
Foto: PR.
Foto: PR.

Det verdensomspændende revisions- og konsulenthus KPMG er nu klar med en ny storstilet strategi og melder nu ud, at selskabet forventer en markant oprustning i de juridiske afdelinger i samtlige lande. Revisionskæmpen har lige nu omkring 1800 jurister og advokater ansat på verdensplan i de 75 lande, hvor revisionsfirmaet har kontorer, og målet er at have mere end 3000 ansatte inden for ganske få år.

Det skriver branchemediet Legalweek.

Selv om det ikke skal ses som en direkte trussel for advokatfirmaerne, har de store revisions- og konsulenthuse kendt som Big Four en betydelig fordel i forhold til advokatfirmaerne, lyder det fra Nick Roome, der er juridisk chef i England.

”Vi har en integreret praksis, hvor det ikke kun er juristen i KPMG, der arbejder for klienten. Det er et team bestående af medarbejdere fra flere forskellige afdelinger, der arbejder for klienten. Det er den fundamentale forskel på os og et advokatfirma. Vi kan tilbyde en anden type indsigt (…). Vi har ikke eksisteret lige så længe som de traditionelle advokatfirmaer, men vores juridiske forretning modnes år for år, og markedet er begyndt at se os som en etableret spiller,” siger Nick Roome til Legalweek.

KPMG’s juridiske afdelinger beskæftiger sig blandt andet med M&A, skat, ansættelsesret.

KPMG er det eneste af Big Four, som lader til ikke at have en juridisk afdeling i Danmark. Forklaringen finder man til dels i et tilbagetog i 2013, da firmaet blev banket godt bagud, da EY nærmest tømte KPMG for partnere i Danmark. Og planerne om at hyre advokater ind er ikke øverst på dagsordenen, lød det fra KPMG Danmarks snart forhenværende topchef Thomas Hofman-Bang i januar.

"Jeg kan konstatere, at mine tre konkurrenter mander kraftigt op på den her front ved at ansætte advokater, der så må deponere deres bestalling. Jeg tror kun, det er et spørgsmål om tid, før en af de store – og det bliver i givet fald en af mine konkurrenter – kommer til at åbne ballet og åbne et advokatselskab," sagde han dengang til AdvokatWatch.

Medie spekulerer i om revisionsbranchens Big Four bliver til Big Three

Tilsynet med revisionshusene er blevet mere målrettet

KPMG får ny topchef i Danmark

Deloitte slår tilbage og hyrer folk til juridisk afdeling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også