AdvokatWatch

Ekspertpanel anbefaler løft af bistandsadvokatordningen for at støtte voldtægtsofre

Sammen med det øvrige ekspertpanel har Landsforeningen af Forsvarsadvokater blandt andet anbefalet at løfte bistandsadvokatordningen for at støtte voldtægtsofre.

Hanne Rahbæk, forsvarsadvokat | Foto: Ritzau / scanpix/ScanpixDenmark

Et ekspertpanel har det seneste år arbejdet på en række anbefalinger til, hvordan voldtægtsofre sikres bedre støtte.

Landsforeningen af Forsvarsadvokater repræsenteret af advokat Hanne Rahbæk har været med i ekspertpanelet, som blandt andet er kommet frem til, at bistandsadvokatordningen skal have et gennemgribende løft.

Formålet er, at personer, der har været udsat for voldtægt, i højere grad end i dag får hjælp fra en advokat før, under og efter en eventuel retssag. I dag tildeles der først en bistandsadvokat, efter at offeret har anmeldt en voldtægt til politiet.

Bistandsadvokaterne skal også tilbydes uddannelse, så de bedre kan håndtere voldtægtssager, ligesom panelet anbefaler, at bistandsadvokater honoreres bedre.

De øvrige tre anbefalinger fra panelet handler om, at samtykke skal på skoleskemaet, der skal sættes informationskampagner om sprogbrug i gang, og så skal politi og anklagemyndigheden klædes bedre på til, hvordan de skal behandle voldtægtsofre.

Ekspertpanelet blev nedsat i 2018 af daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Foruden Hanne Rahbæk har advokatstanden været repræsenteret af advokat Jytte Lindgård i ekspertpanelet.

Advokater i Papes panel om voldtægt  

Lille skridt i rigtig retning for ventetid i sager om personfarlig kriminalitet

Forsvarsadvokat: Retssikkerhed svækkes af politiets udskydelser  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier