AdvokatWatch

Forsvarsadvokat: Retssikkerhed svækkes af politiets udskydelser

Når politiet udskyder at sigte identificerede gerningsmænd, går det ikke kun ud over ofrene, det går også ud over gerningsmanden, lyder det fra forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Forsvarsadvokat, Mette Grith Stage / POLFOTO | Foto: Jens Dresling

Retssikkerheden bliver svækket – også for gerningsmanden – når politiet udskyder sigtelser af identificerede gerningsmænd.

Det siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage til Berlingske, efter at avisen har bragt historier om, at ressourcepres og tidsfrister har fået politiet til at udsætte sigtelser af gerningsmænd i alvorlige sager om vold, våben og voldtægt.

"Når politiet under en efterforskning undlader at sigte en kendt gerningsmand, er der en periode, hvor mistænkte ville have haft ret til en forsvarsadvokat. I den periode ville forsvareren kunne holde sig orienteret i efterforskningen og holde snor i politiet. Men den rettighed mister man," siger hun til Berlingske og understreger, at "det her påvirker retssikkerheden" og er "problematisk".

Tidsfristerne er politisk bestemt, for at sager om vold, våben og voldtægt bliver prioriteret og kommer hurtigt igennem systemet. Men sagerne hober sig op, og for at undgå at tidsfristerne overskrides, venter betjente ved Københavns Politi med at sigte gerningsmænd.

Anklager og lokal tillidsrepræsentant: Vi kan ikke vente et år på flere kollegaer 

Anklager om stramme tidsfrister: "Det giver ingen mening"

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier