AdvokatWatch

Advokater i Papes panel om voldtægt

Justitsministeren har nedsat et ekspertpanel, der skal se nærmere på behandlingen af sager om voldtægt. Landsforeningen af Forsvarsadvokater og advokat Jytte Lindgård er med i panelet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen | Foto: Bax Lindhardt/ Ritzau Scanpix 2018

Landets justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), har nu nedsat det ekspertpanel, der skal være med til at sætte fokus på, hvordan ofre behandles i voldtægtssager.

Fra advokatbranchen er Landsforeningen af Forsvarsadvokater og advokat Jytte Lindgård repræsenteret.

Panelet skal ifølge Justitsministeriet "se nærmere på behandlingen af sager om voldtægt med fokus på, at ofre for voldtægt behandles bedst muligt."

Foruden ekspertpanelets arbejde vil justitsministeren indhente erfaringer om andre landes love om voldtægt med henblik på at skærpe den danske lovgivning.

"Der har på baggrund af nogle konkrete sager været rejst kritik af lovgivningen i medierne. Det kan jeg ikke sidde overhørig, og jeg vil derfor - bl.a. på baggrund af oplysninger fra andre lande - lave en grundig analyse af, hvordan lovgivningen kan skærpes, så vi beskytter voldtægtsofrene på den bedst mulige måde. Det er vigtigt for mig at finde den rette balance i lovgivningen, så en ændring også får en reel effekt ved domstolene," lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren ønsker flere redegørelser på voldtægtsområdet

Efter kritik af retshjælpsordningen: Justitsministeriet forventer udmelding i "nærmeste fremtid"

EY-rapport tegner nuanceret billede af advokatbranchen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier