AdvokatWatch

Kollega og klient roser Merethe Stagetorn: ”Hun har været et fantastisk forbillede”

Afdøde Merethe Stagetorn var ekspert i at optræde i retten og investerede liv og sjæl i sagerne, lyder det fra en kollega og en klient.

Merethe Stagetorn, her foran Retten i Glostrup efter domsafsigelse mod bl.a. ex-rockeren Brian Sandberg, var et forbillede for mange kvindelige advokater | Foto: Liselotte Sabroe

Forsvarsadvokat Merethe Stagetorn, der døde søndag 75 år gammel, var som højt respekteret profil i advokatbranchen et forbillede for mange og en dygtig advokat, der investerede meget af sig selv i sagerne.

Det fortæller kollegaen Mette Grith Stage og Janni Ree, der havde Stagetorn som forsvarer i en sag om åger, til BT.

"Hun har været et fantastisk forbillede for mange især kvindelige advokater, for hun er den mest kendte kvindelige advokat. Hun var eksemplet på, at man som kvinde kunne nå til tops og få de store sager," siger Mette Grith Stage.

Forsvarere i stor rockersag

Mette Grith Stage arbejdede bl.a. sammen med Merethe Stagetorn, da de begge var forsvarere i Danmarkshistoriens største rockersag. 16 Hells Angels-rockere var tiltalt for en stribe overfald og drabsforsøg begået under bandekrigen mellem Hells Angels og indvandrer-grupperinger på Nørrebro.

"Den fine dame sad gerne og småsludrede med sin klient og delte halspastiller med ham. Dermed signalerede hun over for retten, at selvom hendes klient var tiltalt for grove forbrydelser, så var han også en skikkelig person, hun kunne tale med. Det var snedigt," siger Mette Grith Stage til BT.

Havde styr på det hele

Janni Ree blev i 2012 idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for sammen med sin far og en veninde at have franarret en ældre, syg mand en million kroner samt for også at forsøge at sælge hans hus og score gevinsten på 2,4 millioner. I 2013 fik Janni Ree Merethe Stagetorn som forsvarer i ankesagen, som endte med, at fængselsstraffen blev reduceret med seks måneder.

"Hun var åndsnærværende og havde styr på det hele. Der var ting, hun ikke kunne høre og lige skulle have gentaget, men hun var rigtig dygtig, og hun gik ind i sagen med liv og sjæl," fortæller Janni Ree til BT.

Merethe Stagetorn blev uddannet jurist i 1965 og har haft en lang række højtprofilerede sager, blandt andet Tvind-sagen, dopingsagen mod cykelrytteren Bo Hamburger og Brixtofte-sagen.

Forsvarsadvokat Merethe Stagetorn er død 

Virksomhedsjurist i hektisk kapløb med tiden: Milliarder blev overført 3 minutter før deadline 

Fredericia-advokat takker af og vil bruge tid på udsatte unge 

Topadvokat går i retten iført mentors kappe: "Hver gang jeg tager den på, så er han ved siden af mig" 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier