AdvokatWatch

Forsvarsadvokat Merethe Stagetorn er død

Den samfundsengagerede forsvarsadvokat Merethe Stagetorn er død, 75 år gammel

Merethe Stagetorn, der her taler med pressen ved Østre Landsret i 2010 som forsvarer for bandelederen Abderrozak Benarabe, er død, 75 år gammel. | Foto: Keld Navntoft

Merethe Stagetorn døde søndag formiddag på sit plejehjem i København, omgivet af sine børn, oplyser familien til Altinget. Hun blev 75 år.

Merethe Stagetorn var i mange år en kendt, samfundsengageret advokat, der påtog sig at forsvare personer som politikerne Mogens Glistrup og Peter Brixtofte, cykelrytteren Bo Hamburger og Mogens Amdi Petersen, stifter af Tvind-imperiet. Hun har også forsvaret kunstmuseet Trapholt i Kolding, der udstillede guldfisk i en blender sat i en stikkontakt.

"Alle har ret til et forsvar. Som advokat vinder jeg ikke en sag, det handler det ikke om. Det handler om at bruge juraen til at sikre en så retfærdig straf som muligt," mente Merethe Stagetorn. Hun tog gerne voldtægtsforbrydere, drabsmænd og bandefolk som klienter. Hendes retfærdighedssans var betydelig.

Hendes mand, nu afdøde Ove Stagetorn, var ligesom sin hustru advokat, og sammen havde de to børn.

Parret købte i 1970'erne ejendommen med konditoriet La Glace i indre København. Konditoriet styrede Merethe Stagetorn fra 1978 til 1989, og derefter overtog datteren Marianne stedet, som hun fortsat driver.

Merethe Stagetorn arbejdede flittigt som forsvarer helt op i sine 70'ere. I den sidste del af karrieren var hun i samme firma som sin søn, advokat Henrik Stagetorn, der i en årrække var formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Merethe Stagetorn bisættes fra Garnisonskirken i København af tidligere biskop Erik Norman Svendsen. Datoen er endnu ikke fastlagt.

Denne historie er produceret af Altinget og distribueret af Ritzau.

Virksomhedsjurist i hektisk kapløb med tiden: Milliarder blev overført 3 minutter før deadline 

Fynsk advokatfirma forbereder generationsskifte med ny partner

Persondata-ekspert: Advokaters vigtigste kompetence er evnen til at kigge ud over juraen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier