AdvokatWatch

Fyrtårn i advokatbranchen

Per Magid har været i samme advokatfirma siden 1974. Han har arbejdet med en lang række sager med stor samfundsmæssig betydning. 20. februar fylder han 75 år.

Foto: PR.

Advokat Per Magid har gennem en lang karriere haft fingrene i nogle af de sager, der qua deres samfundsmæssige betydning har ramt overskrifterne.

Det gælder blandt andet Tamilsagen og Skattesagskommissionen. 20. februar fylder Magid 75 år.

Han er en erfaren procesadvokat og voldgiftsdommer og beskæftiger sig med retssager og international og national voldgift.

Per Magid førte for den danske stat sagen ved Den Internationale Domstol i Haag mellem Danmark og Norge om afgrænsningen af havområdet mellem Grønland og Jan Mayen. Og senere sagen ved samme domstol mellem Finland og Danmark om passageretten gennem Storebælt.

Ud over at være bisidder for embedsmænd i Tamilsagen og Skattesagskommissionen er den diskrete Per Magids navn også dukket op i forbindelse med granskningen af Combus A/S for Trafikministeriet og forholdene omkring anskaffelsen og afviklingen af det ubemandede spionfly Tårnfalken for Forsvarsministeriet.

Waterfront og ex-minister

For DSB har han gennemført en uvildig advokatundersøgelse af den såkaldte Waterfront-sag.

I øjeblikket repræsenterer Magid den tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i en retssag i Østre Landsret, anlagt af en gruppe tidligere statsløse palæstinensere.

Per Magid har selv fortalt, at Tamilsagen er den sag, der har optaget ham mest. Magid var bisidder for Justitsministeriets departementschef, der ved indledningen af sagen var sigtet for overtrædelse af straffeloven.

Det har Magid kaldt et politisk overgreb, som var rystende, og som viste ham, hvor skrøbeligt vort samfund er.

Per Magid har siden 1974 været i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, siden 1976 som partner.

Han har gennem årene siddet i bestyrelsen for en lang række danske selskaber og fonde.

Høj integritet

I 2014 blev Per Magid tildelt Dreyers Fonds hæderspris til advokater for igennem en lang karriere at være et fyrtårn i branchen med en meget stærk faglighed og høj integritet.

Per Magid har en stor interesse for klassisk musik. Han får ro og ny energi ved at høre musik, har han fortalt.

Og også i den verden gør han en indsats for retfærdigheden, når han optræder i juryen for DR's symfoniorkesters årlige Malko-konkurrence for unge dirigenter fra hele verden.

/ritzau/

Hun skal redde Fryland fra fængsel 

"Nu er branchen efter min opfattelse ikke domineret af blændende ledere" 

Lejernes Frie Retshjælp modtager pris på 100.000 kroner 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier