AdvokatWatch

"Nu er branchen efter min opfattelse ikke domineret af blændende ledere"

KARRIEREVEJEN: Fast ejendoms-advokat Cecilie Rust, der netop er skiftet fra Bech-Bruun til Accura, har hentet ekstern inspiration, når det kommer til ledelse. Blandt andet har hun haft flere mentorer uden for branchen.

Cecilie Rust er kommet om bord hos Accura, hvor hun skal beskæftige sig med fast ejendom.

Hvilken karrierevej så du for dig selv som yngre?

"Mulige karriereveje var ikke overvejelser, der optog mig særligt som ung. Der handlede det mest om heste og senere fodbold. Da jeg var teenager betragtede jeg dog salgsekspedienterne i den lokale tøjbutik i Brande med en vis beundring, fordi jeg syntes, de altid var smart klædt."

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Jeg begyndte først af studere i tyverne, og havde faktisk 4 eller 5 år efter gymnasiet, hvor jeg havde forskellige jobs. Valg af jurastudiet var ikke specielt velovervejet eller udtryk for en større planlægning, men snarere lidt tilfældigt. Jeg erkendte, at jeg måtte i gang med en uddannelse, da min far gav mig et godt råd om, at livet er lidt lettere, når man er i stand til at klare og forsørge sig selv godt."

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i karrieren?

"Det har helt sikkert været de første år som advokatfuldmægtig, mere end det har været selve jurastudiet. Jeg var heldig de første år at arbejde for en principal, der var fagligt knalddygtig, og som havde en uddannelsesfilosofi inspireret af filmen Den Store Badedag. Man blev smidt ud på dybt vand, og hvis man kunne svømme, var det godt. Hvis man ikke kunne, var det knap så godt.

Det betød for mit vedkommende, at jeg tidligt blev tildelt ansvar og semi-komplicerede opgaver, og hermed oplevede jeg også masser af angstens sved. Samtidig fik jeg hurtigt erfaring med at tale med folk, træffe beslutninger og udviklede en vis dømmekraft. Jeg tror, det er en god investering at tage fuldmægtige med i felten og lade dem prøve kræfter med forskellige opgaver og ansvar, i stedet for for eksempel at placere dem i en backoffice funktion med mere rutineprægede opgaver. Det betyder også, tror jeg, at man får fuldmægtige, der hurtigere får den - for mig at se - nødvendige begejstring og gnist for faget."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skift i din karriere?

"Det var nok mit skifte fra et mindre kontor (daværende Lind Cadovius) til Bech-Bruun. Det var en helt ny verden inden for juraen, der åbnede sig for mig. Og mere aktuelt med mit skifte til Accura efter næsten seks år hos Bech-Bruun, der betyder, at jeg er så privilegeret at få lov at beskæftige med virkelig spændende sager inden for fast ejendom og at indgå i et team med en fantastisk holdånd."

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest karrieremæssigt? 

"Nu er branchen efter min opfattelse ikke domineret af blændende ledere. Jeg har løbende gjort mig overvejelser om, hvad jeg bestemt selv ville gøre anderledes i en given situation, men også forsøgt at håndplukke, hvad jeg synes har været værd at tage med.  Men jeg har arbejdet tæt sammen med folk, som har inspireret mig meget fagligt. Blandt andet hvor jeg har deltaget i møder eller samtaler og bare tænkt, at det der vil jeg gerne kunne en dag.

Med hensyn til ledelse har jeg derimod gået til flere coacing- og undervisningsforløb og haft mentorer uden for branchen med fokus på blandt andet ledelse og kommunikation. Med årene er det gået op for mig, at det er meget kortsigtet blot at køre sit eget løb. Hvis man gerne vil være med til udvikling og succes, er du nødt til være i et godt team, og folk skal i et vist omfang kunne lide dig og respektere dig."

Hvad optager dig allermest lige nu?

"Jeg har altid haft en helt grundlæggende begejstring for mit fag. Uden sammenligning i øvrigt, så var min far kunstner, og han kunne forsvinde ind i sin kunst på en måde, så det i perioder var næsten altopslugende. Sådan kan jeg også have det med mit arbejde. Så grundlæggende er jeg bare optaget af at blive dygtigere og suge viden til mig fra mine nye, dygtige kollegaer, at undervise og bygge på, alt hvad jeg kan. Derudover er jeg meget optaget af forretningsudviklingsdelen og udvikling af relationer med videre."

Farvel til advokatkontoret: Hos Lundbeck bliver personlig interesse kombineret med jura

Ny advokat hos Kammeradvokaten: Erfaring fra McDonald´s har gjort mig bedre til mit job  

Fra New York over London til Bech-Bruun i København  

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier