AdvokatWatch

De største revisionshuse har omstridt dobbeltrolle – nu skal de måske brydes op

Gennem flere år er de store revisionshuse blevet beskyldt for interessekonflikt, fordi de både tjener penge på at rådgive virksomheder og står for deres revision. Nu bliver det endnu en gang diskuteret, om revisionshusene skal splittes op.

Foto: Loren Elliott / Ritzau Scanpix

Flere store erhvervsskandaler har over de seneste år ramt verden – og mange af dem har involveret mangelfuld revision. Fra Enron i USA til Wirecard i Europa har fifleri med regnskaber ført til kollaps i selskaber og bøder til de store revisionshuse, fordi de ikke opdagede bedrageriet.

Nu har sagen om det tyske fintech-selskab Wirecard sparket nyt liv til diskussionen om, hvorvidt de største revisionshuse, som alle tilbyder både rådgivning- og revisionsydelser, bør splittes op for at sikre branchens integritet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier