AdvokatWatch

Det britiske finanstilsyn vil begrænse revisorfirmaers rådgiverforretning

Revisionsbranchen med big four i hovedrollerne er under lup i England, hvor konkurrencemyndighederne undersøger magtforholdet i markedet. Samtidig arbejder finanstilsynet på muligheder for at stramme reglerne for rådgivning. 

Foto: Colourbox

Der er pres på revisionsbranchen i England, hvor flere skandaler har fået myndighederne til at undersøge markedet nærmere.

Ifølge Financial Times er konkurrencemyndighederne i gang med at undersøge, om big four - KPMG, EY, Deloitte og PwC - fylder for meget på markedet og dermed er for magtfulde. Det har fået de fire selskaber, som udgør big four, til at hyre advokater fra nogle af Londons største advokatfirmaer, blandt andre Linklaters og Freshfields Bruckhaus Deringer, til at bistå med juridisk rådgivning. Det skriver branchemediet Legal Week.

Myndighederne har sat undersøgelsen i gang, efter byggefirmaet Carillions kollaps, som skabte tvivl om revisorernes rolle i sagen.

De fire største revisionsfirmaer er ansvarlige for revision i ikke mindre end 97 procent af selskaberne på FTSE 350 - Storbritanniens største børsnoterede selskaber. 

"Vi er positive over for foranstaltninger, der tilskynder valg, såvel som et robust revisionsmarked, og vi byder undersøgelsen velkommen. Det vil være komplekst at opnå dette, og fremtidige rammer bør også omfatte fokus på revisionens kvalitet på tværs af alle børsnoterede selskaber," siger Stephen Griggs, leder af revision hos Deloitte, til Legal Week.

Ved siden af konkurrencemyndighedernes undersøgelse af markedet er det britiske finanstilsyn ifølge Financial Times i gang med at undersøge, om der er mulighed for at begrænse revisionsvirksomheders mulighed for at rådgive virksomheder, hvor de i forvejen fungerer som revisorer.

Den finansielle vagthund overvejer helt at forbyde revisorfirmaer at tage rådgivningsopgaver i samme virksomheder, som de yder revision for. Det er en noget større begrænsning end EU's regler på området, hvor konsulentregninger hos revisionsklienter ikke må overstige 70 pct. af revisorregningen over de seneste tre år.

Revisionsbranchen har de senere år arbejdet sig ind på markedet for juridisk rådgivning. Den udvikling er nu i fare for at blive begrænset.

Debatten om revisionsgiganternes indtog rumsterer på IBA

PwC-formand til medie: Opsplitning af Big Four løser ikke revisorbranchens problemer  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier