AdvokatWatch

Microsoft-chefjurist kræver betalt forældreorlov af leverandører

Microsoft vil kræve, at underleverandører, inkl. advokatfirmaer, skal tilbyde medarbejdere betalt barsel for at kunne arbejde for it-firmaet.

"De mennesker, der arbejder for vores leverandører, er kritisk vigtige for vores succes,” fastslår Microsofts chefjurist, Dev Stahlkopf.

It-kæmpen Microsoft vil over det kommende år indføre krav om, at leverandører tilbyder deres ansatte betalt forældreorlov.

Det skriver firmaets chefjurist, Dev Stahlkopf, i en blog.

Kravet vil også gælde for advokatfirmaer, der leverer ekstern rådgivning til Microsoft, bekræfter en talsmand over for branchemediet Corporate Counsel.

"Vi er afhængige af en bred vifte af andre virksomheder, der leverer varer og services til os, der afspejler deres kernekompetencer, og de mennesker, der arbejder for vores leverandører, er kritisk vigtige for vores succes," skriver Dev Stahlkopf.

Ingen betaling i USA

Microsoft annoncerede for tre år siden, at firmaet ville kræve af leverandører, at ansatte kan holde ferie med løn, og det nye initiativ bygger videre på den tilgang. Mens betalt barsel er normalt mange andre steder i verden, er amerikanske arbejdsgivere ikke forpligtet til at betale ansatte løn under barsel. Microsoft vil kræve, at leverandører giver medarbejdere mindst 12 måneders betalt barsel med op til 1000 dollars pr. uge.

"Argumenterne for betalt forældreorlov er meget klare. Undersøgelser viser, at betalt forældreorlov gør familiens liv bedre. Kvinder, der tager betalt barselsorlov, er mere tilbøjelige til at være i arbejdsstyrken et år senere og tjener mere end mødre, der ikke modtager lønnede fridage," skriver Dev Stahlkopf.

Strøm af lønforhøjelse til nye advokater i internationale firmaer 

USA's højest betalte chefjurist scorede 45 mio. kr. sidste år 

Advokater i international undersøgelse: Krav til partnerspor er ikke anstrengelserne værd  

Højere løn til nyuddannede på Londons største advokatkontorer  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier