Advokater i international undersøgelse: Krav til partnerspor er ikke anstrengelserne værd

Mere end 80 procent af de adspurgte i en ny, international undersøgelse mener, at nye advokater vil fravælge partnersporet. 
Det er ikke anstrengelserne værd at løbe efter en karriere som partner. Det mener langt størstedelen i en ny undersøgelse bliver den nye tendens blandt unge advokater. | Foto: Colourbox
Det er ikke anstrengelserne værd at løbe efter en karriere som partner. Det mener langt størstedelen i en ny undersøgelse bliver den nye tendens blandt unge advokater. | Foto: Colourbox

Nye advokater i advokatbranchen vil ikke finde det værd at gå efter en position som partner.

Sådan lyder det ifølge det britiske branchemedie LegalWeek fra 81 procent af de adspurgte i en stor, international undersøgelse udarbejdet af Allen & Overy's Peerpoint.

Undersøgelsen består af 1.000 respondenter, som er ansat som advokater eller jurister i advokatfirmaer eller virksomheder.

Mens 81 procent er af den opfattelse, at unge jurister, der kommer ind i advokatbranchen, ikke vil tage partnersporet, sagde 24 procent, at de havde overvejet helt at droppe deres juridiske karriere.

Selv blandt de adspurgte, som ønsker at blive partnere, tror kun 21 procent på, at det rent faktisk bliver til noget. Begrundelserne for ikke at tro på missionen ligger i for hård konkurrence og for få klienter som de mest afskrækkende parametre.

"Firmaer sælger branchen på en historisk track record. Men de har stadig til gode at regne ud, hvordan de pitcher fremtiden," siger Peerpoints adm. direktør, Richard Punt til LegalWeek med henvisning til, at folks karriereønsker ændrer sig. 

Mere end halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen svarede, at de ville opfordre kolleger til at forfølge en mere fleksibel karriere, for eksempel som juridisk konsulent.

I Danmark har advokatfirmaerne mærket samme tendens blandt de yngre advokater, som ikke nødvendigvis finder partnersporet attraktivt. Derfor har flere udarbejdet andre karriereveje, som for eksempel Bech-Bruun, der tilbyder en titel som managing associate, der rent hierarkisk er på niveau med firmaets ansatte partnere.

Jurastuderendes top-ønsker til arbejdspladsen: Gode kolleger og udviklingsmuligheder

Bech-Bruun vil holde på advokater med nyt karrierespor

Efter 16 år som anklager: Jeg har hele tiden vidst, at jeg en dag ville prøve at være advokat 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også