AdvokatWatch

USA's højest betalte chefjurist scorede 45 mio. kr. sidste år

Morgan Stanleys chefjurist topper listen over de højest betalte virksomhedjurister. Banker og underholdningsindustrien betaler de højeste lønninger. 

Investeringsbanken Morgan Stanleys chefjurist, Eric Grossman - her ved mediekoncernen Bloombergs Big Law Business Summit sidste år, er USAs højeste betalte chefjurist. | Foto: Bloomberg/Youtube

Morgan Stanleys chefjurist, Eric Grossman, er den højest betalte chefjurist i USA's største virksomheder. Takket være en whopper af en bonusudbetaling på 5,9 mio. dollar nåede Grossmans samlede løn sidste år op på 6,9 mio. dollars, knap 45 mio. kr.

Det viser en opgørelse, researchfirmaet ALM Legal Intelligence har udført for branchesitet Corporate Counsel.

ALM har gennemgået de meddelelser, børsnoterede amerikanske selskaber skal aflevere vedr. topledelsens løn for de 1000 største virksomheder og set på den samlede udbetaling til chefjuristerne inkl. grundløn og bonus.

Banker og underholdning i toppen

På andenpladsen i lønræset ligger Laureen Seeger fra American Express med en samlet årsløn på 43 mio. kr., mens chefjuristerne fra filmkoncernen Twenty-First Century Fox og Walt Disney kommer på de næste pladser.

Ifølge Todd Sirras, adm. direktør i løn-konsulentfirmaet Semler Brossy, er det ikke tilfældigt, at det netop er banker og virksomheder i underholdningsindustrien, der tegner sig for de højeste lønninger til jurister.

"Chefjurister på underholdningssiden laver rigtig mange handler, og på finanssiden har de at gøre med et meget reguleret miljø," siger Sirras til Corporate Counsel.  

Amerikanske internetkæmper skal på jagt efter nye chefjurister 

Her får advokater den bedste løn i USA og Danmark 

Juridisk direktør i Nets stopper og træder ud af bestyrelsen 

Kromann Reumert venter at kunne undgå Brexit-hammeren 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier