Internationale signaler: Fremgangen fortsætter for advokatfirmaer

Regnskaber fra store, internationale advokatfirmaer viser solid fremgang. Aktiviteten er høj, og trods usikkerhed i samfundsøkonomien er der "forsigtig optimisme".
Paul Rawlinson, øverste chef for et af verdens fem største advokatfirmaer, Baker McKenzie, oplever fremgang trods usikkerheder i den globale økonomi | Foto: International Bar Association
Paul Rawlinson, øverste chef for et af verdens fem største advokatfirmaer, Baker McKenzie, oplever fremgang trods usikkerheder i den globale økonomi | Foto: International Bar Association

Flere internationale advokatfirmaer melder i nylige regnskaber om stærk vækst og signalerer dermed fortsat fremgang for branchen, efter at mange danske og udenlandske advokatfirmaer sidste år oplevede rekordresultater.

Fremgangen er trukket af høj aktivitet i flere af advokatbranchens nøglesektorer, og selvom der fra nogle topfolk advares om usikkerheder i samfundsøkonomien, udtrykkes der generelt optimisme for advokatforretningen den kommende tid.

"Vores strategi med at gøre vores relation til klienterne dybere på tværs af industrier giver afkast. Vi tager markedsandele ikke bare på tværs af arbejdsområder men også af jurisdiktioner," siger Paul Rawlinson, øverste chef for Baker McKenzie, et af verdens fem største advokatfirmaer, til branchemediet Legal Week.

I et friskt 2017-18 årsregnskab noterer Baker McKenzie en fremgang i omsætningen på 8 pct. til 2,9 mia. dollars, ca. 19 mia. kr., mens indtjeningen pr. indehaver steg 13 pct. til 1,4 mio. dollars.

Tættere på klienterne

Ifølge Paul Rawlinson skyldes fremgangen især tættere og mere effektive klientforhold, bl.a. har særlige konsulenter hjulpet advokaterne med at levere specialistrådgivning til klienterne.

Også det langt mindre, men stadig i dansk målestok meget store advokatfirma RPC har netop aflagt årsregnskab, der viser en fremgang i omsætningen på 10 pct. til 113 mio. pund, ca. 940 mio. kr., og en syv procents vækst i indtjeningen pr. indehaver.

Managing partner James Miller tilskriver over for Legal Week fremgangen "hårdt arbejde" og høj aktivitet i sektorer som forsikring, detailhandel, teknologi og medier.

"Vi har haft en række store tvister, som udkrystalliserede sig i 2017-18, som har bidraget til tallene sidste år. Og selvom pipelinen på tværs af nøgleområder i firmaet er stærke, er det stadig et udfordrende forretningsmiljø på alle områder, og økonomien er fyldt med usikkerhed," siger Miller, der erklærer sig "forsigtigt optimistisk" i forhold til det kommende år.

Fremgang i stedet for afmatning

Advokatfirmaet Taylor Wessing fremlagde i juni sit bedste årsregnskab nogensinde efter en vækst på 12 pct. til 302 mio. pund, 2,5 mia. kr. Ifølge managing partner Tim Eyles skyldes fremgangen en øget satsning inden for teknologi, medier, life science og private velhavere.

Foto: Danske Advokater
Foto: Danske Advokater

Ifølge Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater, har erhvervsrådgivning, højt offentligt indkøb og den nye persondataforordning været med til at sikre et rekordår for den danske advokatbranche.

Fremgangen kommer efter, at Legal Weeks årlige opgørelse af verdens 100 største advokatfirmaers økonomiske resultater sidste efterår ellers viste tegn på afmatning. Den samlede salgsvækst viste den laveste vækst siden finanskrisen, og indtægterne pr. advokat voksede langt lavere end inflationen.

Ifølge Danske Advokater opnåede advokatbranchen i Danmark sidste år en omsætning på 14 mia. kr. i 2017, det højeste nogensinde, bl.a. trukket af stort behov for rådgivning i virksomhederne og et højt indkøb af advokatydelser i den offentlige sektor.

1, 2, 3 milliarder dollar: Advokatkæmpe sætter omsætningsrekord  

Chicago-kæmpe indtager tronen som verdens største advokatfirma 

Danske advokater har bedste år nogensinde

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også