AdvokatWatch

Danske advokater har bedste år nogensinde

Behovet for advokater hos både det offentlige og i det private har givet et massivt løft til omsætningen i de danske advokatkontorer – bedste år nogensinde, siger brancheforeningen.

Foto: Danske Advokater

2016 var et rekordår for de danske advokater, og ligeså blev 2017 ifølge de danske advokaters brancheforening.

Det skriver DR.

Ifølge Danske Advokater har landets advokatkontorer vist en omsætning på 14 mia. kr. i 2017, hvilket er over 700 mio. kr. mere end året før. Det er særligt virksomhedernes behov for advokatbistand, som øger omsætningen eksempelvis i forhold til opkøb og den nye persondataforordning. Staten kan dog også være med, siger Paul Mollerup, der er adm. direktør for Danske Advokater.

”Der foregår rigtig mange ting i den offentlige sektor, hvor man trækker på advokatbistand. Det er blandt andet staten, der trækker på Kammeradvokaten i forbindelse med alle de opfølgninger, der har været omkring problemerne med Skat,” siger han.

Udover udgifter til statens kammeradvokat har Justitsministeriet samt Udlændige- og Integrationsministeriet haft store udgifter til beskikkede advokater.

Rekordomsætningerne smitter også af på lønningerne på landets advokatkontorer. Den gennemsnitlige månedsløn for advokater ansat på et advokatkontor i under et år er steget fra 61.000 til 64.000 fra 2016 til 2017. Og dem med mere end 5 års ansættelse har oplevet en stigning fra 73.000 til 79.000.

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier