AdvokatWatch

Danske advokater har bedste år nogensinde

Behovet for advokater hos både det offentlige og i det private har givet et massivt løft til omsætningen i de danske advokatkontorer – bedste år nogensinde, siger brancheforeningen.

Foto: Danske Advokater

2016 var et rekordår for de danske advokater, og ligeså blev 2017 ifølge de danske advokaters brancheforening.

Det skriver DR.

Ifølge Danske Advokater har landets advokatkontorer vist en omsætning på 14 mia. kr. i 2017, hvilket er over 700 mio. kr. mere end året før. Det er særligt virksomhedernes behov for advokatbistand, som øger omsætningen eksempelvis i forhold til opkøb og den nye persondataforordning. Staten kan dog også være med, siger Paul Mollerup, der er adm. direktør for Danske Advokater.

”Der foregår rigtig mange ting i den offentlige sektor, hvor man trækker på advokatbistand. Det er blandt andet staten, der trækker på Kammeradvokaten i forbindelse med alle de opfølgninger, der har været omkring problemerne med Skat,” siger han.

Udover udgifter til statens kammeradvokat har Justitsministeriet samt Udlændige- og Integrationsministeriet haft store udgifter til beskikkede advokater.

Rekordomsætningerne smitter også af på lønningerne på landets advokatkontorer. Den gennemsnitlige månedsløn for advokater ansat på et advokatkontor i under et år er steget fra 61.000 til 64.000 fra 2016 til 2017. Og dem med mere end 5 års ansættelse har oplevet en stigning fra 73.000 til 79.000.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier