AdvokatWatch

Tidligere Arsenal-ejer anklager advokater for at være skyld i fejl-aktiesalg

Fejlagtig rådgivning fra advokatfirmaet Linklaters var skyld i, at en velhavende forretningskvinde solgte en større aktiepost i fodboldklubben Arsenal til den forkerte, hedder det i retsdokumenter.

Arsenal-fans markerer deres utilfredshed med hovedejeren, den amerikanske forretningsmand Stan Kroenke. Den tidligere aktionær Nina Bracewell-Smith mener, fejl hos advokatfirmaet Linklaters var skyld i, at hun i 2011 solgte aktier til Kroenke. | Foto: Ritzau Scanpix/Tim Ireland

Dårlig rådgivning fra det globale advokatfirma Linklaters og revisionshuset Deloitte var skyld i, at den velhavende forretningskvinde Nina Bracewell-Smith i 2011 solgte en større portion aktier i den engelske fodboldklub Arsenal.

Sådan lyder anklagen fra Bracewell-Smith i nye retsdokumenter, skriver branchesitet Legal Week.

Ifølge Nina Bracewell-Smith svigtede Linklaters, der opfattes som et af Storbritanniens elite-advokatfirmaer med 2300 advokater i 20 lande, sine forpligtelser i rådgivningen omkring handlen i 2011, hvor hun solgte 15,9 pct. af aktierne i Arsenal til den amerikanske forretningsmand Stan Kroenkes selskab KSE.

Nina Bracewell-Smith

Havde det ikke været for de fejl, Linklaters og Deloitte begik, havde Bracewell-Smith ”ikke solgt sine Arsenal-aktier til KSE, men ville have solgt dem til Alisher Usmanov (eller en anden køber),” hedder det ifølge Legal Week i nye dokumenter i en retssag mod Linklaters, hun anlagde i midten af 2017.

Fortrød salget

Alisher Usmanov er en russik forretingsmand, der ejer 30 pct. af Arsenal, mens Kroenke nu ejer 67 pct.

Nina Bracewell-Smith, en indisk født forretningskvinde, kom i besiddelse af aktieposten i Arsenal gennem sit ægteskab med rigmanden Charles Bracewell-Smith, hvis familie har et mangeårigt tilhørsforhold til Arsenal. Allerede i 2013 annoncerede hun, at hun fortrød salget til Kroenke, som hun anklager for at mangle passion i forhold til fodboldklubben.

Sådan forløb første dag i Schlüter-sagen 

Producentforening kræver 100 millioner af advokater 

Brancheforening: Optimismen vokser blandt advokater  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier