AdvokatWatch

Brancheforening: Optimismen vokser blandt advokater

Der er optimisme i advokatbranchen, hvor omsætningen satte rekord i december. Det viser en opgørelse fra Danske Advokater.

Der er nok at lave i advokatbranchen, og det skaber optimisme. | Foto: Colourbox

Her går det godt! I hvert fald hvis advokaterne selv skal sige det.

Det gør de i det såkaldte konjunkturbarometer fra Danske Advokater, og opgørelsen viser, at der er stor optimisme i advokatbranchen.

Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis og er baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

I perioden november til januar var der "generelt meget positive forventninger i advokatbranchen", lyder det i rapporten.

Mens omsætningen satte rekord i december, er der både positive forventninger til både "forretningssituationen" og til omsætningen.

På samme tid sidste år var forventningerne til omsætningen en del lavere i alle tre måneder, fremgår det af rapporten.

Det er dog fortsat hos de største advokatvirksomheder, at optimismen er størst. Virksomheder med over 50 ansatte har de højeste forventninger til omsætningen, og samtidig er det også blandt de store virksomheder, at forventninger til beskæftigelsen er højest.

Virksomheder med med 20-49 ansatte har lavere forventninger til omsætningen i perioden i forhold til andre virksomhedstyper. Dog er forventningerne ifølge rapporten steget i både omsætning og beskæftigelse for denne virksomhedstype siden sidste kvartal.

De største advokatfirmaer melder om bomstærkt 2017: "Endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau"

DLA Piper: 2017 var et "på alle måder godt år"

Advokater henter formuer på persondata-rådgiving

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier