Britiske advokater kræver opgør med mandsdomineret networking

Netværks-aktiviteter er ofte for præget af mandlige interesser og skal gøres mere åbne for begge køn, mener britiske partnere.
En fjerdedel af de adspurgte partnere i en Legal Week-rundspørge har været til arrangementer med værtinder, og 10 pct. har været på stripbar i arbejdssammenhæng. Nu kræver britiske advokater arrangementer, der er mindre domineret af mandeinteresser | Foto: Ritzau Scanpix
En fjerdedel af de adspurgte partnere i en Legal Week-rundspørge har været til arrangementer med værtinder, og 10 pct. har været på stripbar i arbejdssammenhæng. Nu kræver britiske advokater arrangementer, der er mindre domineret af mandeinteresser | Foto: Ritzau Scanpix

Netværks-arrangementer, der i for høj grad er skruet sammen efter mandlige interesser, spænder ben for kvindelige advokaters karriere og får hurtigt et klamt udtryk. Det er signalet fra en rundspørge, branchemediet Legal Week har gennemført blandt mere end 250 partnere i britiske advokatfirmaer.

86 pct. af de adspurgte mener, at advokatfirmaer bør gøre mere for at gøre arbejdsrelaterede arrangementer mere tilgængelige for både mænd og kvinder. 97 pct. af de kvindelige partnere mener arbejdsarrangementer er for fokuseret på traditionelt mandlige interesser, mens halvdelen af de adspurgte mænd ikke mener, det er tilfældet.

Skandale om velgørenhedsmiddag

Rundspørgen kommer efter at Financial Times for nylig afslørede, at mænd kom med grove bemærkninger og tog på værtinderne ved en kun-for-mænd velgørenheds-middag i fonden Presidents Club Charitable Trust. Afsløringerne har skabt skandale i Storbritannien og fremkaldt undskyldninger og flovhed hos advokater og andre fra den finansielle og politiske verden, der har været involveret i fonden eller været på deltagerlisten til dens arrangementer. Presidents Club har opløst sig selv efter afsløringerne.

Over 80 pct. af partnerne i Legal Week-rundspørgen mener, at netværks-arrangementer, der er præget af mandlige interesser, gør det sværere for kvinder at avancere i advokatverdenen. Over for Legal Week udtrykker kvindelige partnere, at mens de ønsker bedre køns-balance ved firmaarrangementer, så er det ikke så meget arrangementer, der kun er for mænd, der er et problem, men mere det forhold, at mandlige kolleger deltager i arrangementer med et ’snusket’ indhold. 

“Den del, vi alle er imod, er det snuskede element – ikke køn. Det må være sådan, at mennesker af samme køn kan have en arbejdsaften, der ikke er nedgørende for andre,” siger Caroline Hunter-Yeats, partner i advokatfirmaet Simmons & Simmons, til Legal Week.

25 pct. af partnerne har været til arrangementer, der har brugt værtinder, og 10 pct. har været på stripbarer i arbejdssammenhæng, viser rundspørgen.

M&A-advokater forventer et travlt år 

Hortens tilbagebetaling af millioner overrasker i advokatbranchen 

KPMG-chef venter øget revisor-angreb på advokater 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også