AdvokatWatch

Markant stigning i investor-retssager mod amerikanske virksomheder

Investorer angriber virksomheder i USA som aldrig før, men mange af sagerne er tyndbenede, mener advokat.

Rasende ejere af iPhone indledte i 2017 gruppesøgsmål mod Apple for at have udsendt en opdatering, der bevidst sænkede hastigheden på ældre iPhone-modeller. Antallet af gruppesøgsmål mod virksomheder i USA er steget markant, viser nye tal | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Antallet af gruppesøgsmål, hvor virksomheder i USA anklages for svindel og andre aktie-relaterede lovovertrædelser, steg markant i 2017.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge en opgørelse fra analysehuset Nera Economic Consulting var der i 2017 over 432 sager, hvor aktionærer indledte retssager mod virksomheder med beskyldninger om falske eller vildledende udtalelser eller at dårlige nyheder er blevet fortiet. Det er en stigning på 44 pct. fra 300 sager i 2016.

"Dårlig kvalitet"

“Vi ser generelt en stigning i, hvad jeg vil kalde mindre sager, som er af dårlig kvalitet, og som ofte bliver afvist eller forligt med lave beløb,” siger Brian Lutz, der som advokat i Gibson, Dunn og Crutcher forsvarer virksomheder i retssager.

Ifølge Nera er det især protester mod fusioner, der trækker antallet af sager i vejret.

Antallet af forlig steg også fra 113 i 2016 til 148 i 2017. Forligene i 2017 havde en gennemsnitlig værdi på under 25 mio. dollars, mens det største forlig nogensinde stadig er en aftale fra 2006 til 7,6 mia. dollars, ca. 43 mia. kr., efter energikoncernen Enrons kollaps.

Antallet af afviste sager steg til 205 fra 146.

Professor: Hortens tilbagebetaling er usædvanlig  

Vestagers chefjurist: ”Jeg havde ikke kunnet få så mange udfordringer andre steder” 

Opfordring fra danske jurister i EU: Se mod Bruxelles efter arbejde  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier