AdvokatWatch

Byretsdom: Advokat brød regler om interessekonflikt

Byretten i Odense stadfæster en afgørelse fra Advokatnævnet, der kritiserer Odense-advokaten Klaus Ewald for at tilsidesætte god advokatskik i en forældremyndighedssag.

Klaus Ewald, der driver advokatfirma i Odense, bragte sig selv i en interessekonflikt, fastslår byretsdom | Foto: Advokatfirmaet Klaus Ewald

Advokat Klaus Ewald fra Odense optræder for tredje gang på listen over advokater, der har fået en kendelse for tilsidesættelse af god advokatskik.

Det skriver fyens.dk.

Kendelsen fremgår af Advokatsamfundets hjemmeside.

I en sag om forældremyndighed holdt Klaus Ewald i 2014 møder med den ene part i en senere sag, mens han i perioden fra 2012 til 2016 havde et fast klientforhold med sagens anden part. Advokatnævnet afgjorde i 2016, at Klaus Ewald havde tilsidesat god advokatskik ved at befinde sig i en interessekonflikt.

Advokatnævnet konkluderede, at "advokat Klaus Ewald ved at have påtaget sig at repræsentere [X] i tvisten om bl.a. forældremyndighed og samvær til de børn, som [X] har sammen med [klager], uden at på forhånd at have indhentet [klagers] samtykke hertil, har bragt sig i en interessekonflikt".

Sanktionen var en bøde på 20.000 kr.

Advokat var uenig

Klaus Ewald var ikke enig i Advokatnævnets afgørelse og indbragte derfor sagen for byretten med påstand om ophævelse af kendelsen fra Advokatnævnet. Byretten har dog fastholdt advokatnævnets afgørelse, fremgår det af en dom på Advokatsamfundets hjemmeside fra starten af januar, og ud over bøden skal Klaus Ewald betale 10.000 kroner i sagsomkostninger.

I afgørelsen nævnes det, at Ewald tidligere – i 2010 og i 2012 – er pålagt sanktioner for tilsidesættelse af god advokatskik.

Nævnet i sjælden afgørelse: Frakender advokat sin beskikkelse  

ATP om OW Bunker-advokat: "Vi opfatter det som et forsøg på at trække tiden ud"

Kromann Reumert tager vandslagsmål til Højesteret 

Mere fra AdvokatWatch

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

150 partnere luftede i sidste uge deres bekymring over revisionsfirmaets storstilede plan om at splitte rådgiver- og revisionsdelen op i to seperate firmaer. Nu skal et nyt panel sikre, at planen går gnidningsfrit igennem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier