AdvokatWatch

Konkurrencemyndigheder opruster med ny retssagsenhed efter ny lov

Juristerne i Konkurrencestyrelsen skal efter ny konkurrencelov i højere grad selv styre slagets gang ved domstolene. Styrelsen er på jagt efter nye rekrutter med advokatbaggrund, men det er for tidligt at sige, om det vil betyde mindre arbejde for eksterne advokater, lyder det fra kontorchef.

"Hvorvidt vi skal bruge færre eller flere penge på eksterne advokater kommer an på, hvor mange sager vi fører selv, og hvor mange vi lægger ud til vores eksterne advokat," siger Tine Rønde, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. | Foto: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen / PR

Med en dugfrisk konkurrencelov i hånden forbereder konkurrencemyndighederne sig på at føre sager ved domstolene selv, og juristerne i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tager nu fat på arbejdet med at opbygge en enhed, der kan klare paragrafferne i retssystemet.

"Jeg forestiller mig, at det først og fremmest kommer til at bestå af personer, der allerede er ansat, men vi får sikkert også brug for at rekruttere nogle nye erfarne kræfter, som har retssagserfaring," siger kontorchef Tine Rønde til AdvokatWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier