AdvokatWatch

Konkurrencemyndigheder opruster med ny retssagsenhed efter ny lov

Juristerne i Konkurrencestyrelsen skal efter ny konkurrencelov i højere grad selv styre slagets gang ved domstolene. Styrelsen er på jagt efter nye rekrutter med advokatbaggrund, men det er for tidligt at sige, om det vil betyde mindre arbejde for eksterne advokater, lyder det fra kontorchef.

"Hvorvidt vi skal bruge færre eller flere penge på eksterne advokater kommer an på, hvor mange sager vi fører selv, og hvor mange vi lægger ud til vores eksterne advokat," siger Tine Rønde, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. | Foto: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen / PR

Med en dugfrisk konkurrencelov i hånden forbereder konkurrencemyndighederne sig på at føre sager ved domstolene selv, og juristerne i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tager nu fat på arbejdet med at opbygge en enhed, der kan klare paragrafferne i retssystemet.

"Jeg forestiller mig, at det først og fremmest kommer til at bestå af personer, der allerede er ansat, men vi får sikkert også brug for at rekruttere nogle nye erfarne kræfter, som har retssagserfaring," siger kontorchef Tine Rønde til AdvokatWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier