AdvokatWatch

Virksomheder søger juridisk bistand for at sikre sig mod ny "vejstribesag"

Den såkaldte vejstribesag har fået virksomheder til at sikre sig med juridisk bistand for at få afklaret konsortiekonstruktioner og undgå at ende i en lignende konkurrencesag.

Advokater fra DLA Piper har i kølvandet på vejstribesagen lavet et respondum for Pihlkonsortiet, som vil sikre kunder og udbydere af opgaver. | Foto: PR/DLA Piper

Højesterets afgørelse i den såkaldte vejstribesag har skabt usikkerhed og fået virksomheder til at søge juridisk afklaring hos advokater, skriver Børsen. Ifølge avisen har Pihlkonsortiet fået advokater fra DLA Piper til lave et responsum for at berolige samarbejdspartnere.

"Når virksomheder ser sig nødsaget til at betale store advokatregninger for at gennemgå deres konstruktion, så er det jo et udtryk for, at den bedste vilje er til stede. Men det viser også, at der er opstået en absurd situation," siger Peter Stenholm, juridisk direktør i Dansk Byggeri, til Børsen.

Vejstribesagen blev afgjort i Højesteret i november og faldt ud til konkurrencemyndlighedernes fordel, efter at Sø- og Handelsretten ellers havde afgjort, at Eurostar Danmark A/S og GVCO A/S ikke overtrådte konkurrenceloven ved at byde på en vejmarkeringsopgave som konsortium, selvom de hver især kunne have budt på enkelte delaftaler. Men i Højesteret kom dommerne altså frem til, at det er i strid med konkurrenceloven, og at konsortier mellem konkurrenter skal behandles som karteller.

De to Accura-partnere, som førte sagen for den ene af konsortiedeltagerne, Eurostar Danmark, har i et indlæg på AdvokatWatch kaldt afgørelsen for "triste nyheder".

Navnestrid om Ørsted er principiel og kan gå direkte i Højesteret

Større krav til arbejdsgiverforeningers jurister: Vi skal være skarpere  

Nyt opinionsnævn skal gøre kopi-sager hurtigere og billigere at afgøre 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier