AdvokatWatch

Nyt opinionsnævn skal gøre kopi-sager hurtigere og billigere at afgøre

Efter svensk forbillede har en række danske foreninger og advokater taget initiativ til at grundlægge et såkaldt opinionsnævn i Danmark. Håbet er, at nævnet skal gøre sager om kopiering hurtigere og billigere at afgøre.

Johan Løje, partner i advokatvirksomheden Løje, Arnesen & Meedom der er specialiseret i varemærker, design og ophavsret.

Det kan have store konsekvenser for små virksomheder at føre retssager om krænkelser. I værste fald kan retssagerne trække ud og blive dyre i advokatregninger og tid, mens der ingen garanti er for erstatning til parten, der føler sig krænket.

For at komme problemet til livs har man i Sverige oprettet et såkaldt Opinionsnämnd, som består af eksperter, der uafhængigt vurderer sager med relation til ophavsret. Nævnet hører under Svensk Form, en forening af designere og kunsthåndværkere, og kan eksempelvis vurdere, om én designer har kopieret en anden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier