Juraprofessor: Opret en særlig coronadomstol

Der kan være store udgifter at spare ved at oprette en særlig forvaltningsdomstol for coronaretssager mod staten, siger juraprofessor.
Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

Coronakrisen har medført mange nye regler og ny lovgivning, og mens det i mange tilfælde har været nødvendigt, kan det også betyde et væld af retssager mod staten fra virksomheder og borgere, skriver Berlingske.

For at undgå at belaste et hårdt presset retssystem yderligere foreslår Frederik Waage, professor, dr. jur. fra Syddansk Universitet, at der oprettes en særlig forvaltningsdomstol for coronaretssager mod staten.

"Vi har muligheden for at undgå lange, opslidende og for statskassen dyre retssager, som vi har set det efter finanskrisen," siger Frederik Waage til Berlingske og påpeger, at der vil være store udgifter at spare, eftersom der ikke vil være krav om advokatbistand ved en forvaltningsdomstol.

Frederik Waages forslag møder opbakning fra Dansk Industri og fra Preben Bang Henriksen (V), formand for Folketingets retsudvalg.

Langt de fleste retssager har været sat i bero, siden store dele af Danmark lukkede helt eller delvist ned 13. marts, men 27. april genåbner domstolene igen.

Domstolene genåbner 27. april efter coronanedlukning 

Byret finder smuthul i coronaregler og gennemfører straffesag 

Skifteretter lukket mens konkursfare vokser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også