AdvokatWatch

Skifteretter lukket mens konkursfare vokser

Konkursadvokater ser på situationen med relativ ro og forventer ikke, at kreditorer vil begynde at sende mange konkursbegæringer afsted.

Hos advokatfirmaet Bech Bruun maner man til forsigtighed ift. at spå om hvor voldsomt antallet af konkurser vil blive i kølvandet på corona, lyder det fra Michael Serring, der er partner i Bech Bruun og formand for Kuratorforeningen. | Foto: Jens Dresling

Coronakrisen rammer økonomisk hårdt i dansk erhvervsliv, hvor mange virksomheder herunder flyselskaber, rejsebureauer og restauranter taber formuer hver dag. Men landets skifteretter, der skal tage sig af at behandle rekonstruktioner, konkurser og tvangsopløsninger, er lukket foreløbig frem til mandag 29 marts.

"Der sker jo ikke nogen afsigelse af konkursdekreter i det, som jeg vil kalde mindre almindelige sager. Der vil ikke komme nogle indrykninger i Statstidende nu. Min vurdering er, at hvis det bliver nødvendigt af samfundshensyn, at man skal have et konkursdekret eller indlede en rekonstruktionsbehandling, så kan man nok finde ud af at få skifteretterne til at medvirke. Det er den melding, som vi har fået fra Sø- og Handelsretten i København," siger advokat Carsten Ceutz, der er formand for brancheorganisationen Danske Insolvensadvokater.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier