AdvokatWatch

Skifteretter lukket mens konkursfare vokser

Konkursadvokater ser på situationen med relativ ro og forventer ikke, at kreditorer vil begynde at sende mange konkursbegæringer afsted.

Hos advokatfirmaet Bech Bruun maner man til forsigtighed ift. at spå om hvor voldsomt antallet af konkurser vil blive i kølvandet på corona, lyder det fra Michael Serring, der er partner i Bech Bruun og formand for Kuratorforeningen. | Foto: Jens Dresling

Coronakrisen rammer økonomisk hårdt i dansk erhvervsliv, hvor mange virksomheder herunder flyselskaber, rejsebureauer og restauranter taber formuer hver dag. Men landets skifteretter, der skal tage sig af at behandle rekonstruktioner, konkurser og tvangsopløsninger, er lukket foreløbig frem til mandag 29 marts.

"Der sker jo ikke nogen afsigelse af konkursdekreter i det, som jeg vil kalde mindre almindelige sager. Der vil ikke komme nogle indrykninger i Statstidende nu. Min vurdering er, at hvis det bliver nødvendigt af samfundshensyn, at man skal have et konkursdekret eller indlede en rekonstruktionsbehandling, så kan man nok finde ud af at få skifteretterne til at medvirke. Det er den melding, som vi har fået fra Sø- og Handelsretten i København," siger advokat Carsten Ceutz, der er formand for brancheorganisationen Danske Insolvensadvokater.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier