AdvokatWatch

Advokat-chefer advarer: Revisionshuses rådgiver-supermarkeder truer retssikkerhed

Det kan være en trussel mod retssikkerheden, når revisionshuse bevæger sig ind på advokaternes område, som KPMG netop har gjort med et nyt advokatfirma, advarer DLA Piper-chef. Uafhængigheden kan blive sat på prøve, siger TVC-chef, mens Hortens ledende partner ser det som en naturlig udvikling.

"Det giver anledning til eftertanke, når ens revisor, som man betragter som ens egen betroede rådgiver, pludselig begynder at tilbyde juridisk rådgivning i direkte konkurrence med en selv," lyder det fra Martin Lavesen, managing partner i DLA Piper. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Mens de fleste revisions- og konsulenthuse ikke har ytret mange ord om deres fokus på juridiske ydelser, taler handlingerne måske for sig selv. De store revionsfirmaer har på det seneste haft travlt med at udvide de juridiske afdelinger.

Det gjorde sig eksempelvis gældende for PWC, der nu opbygger en juridisk afdeling i Aarhus, mens KPMG lægger navn til et nyt advokatfirma, KPMG Law Advokatfirma, som skal samarbejde med andre KPMG-selskaber.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier