AdvokatWatch

International undersøgelse: Advokater melder om angst og depression

I en ny undersøgelse med svar fra blandt andet engelske og amerikanske jurister svarer 31 pct., at de er deprimerede, mens 64 pct. føler de har angst.

I en ny international undersøgelse svarer 64 pct., at de føler angst. | Foto: Colourbox

Det står skidt til med det mentale helbred i advokatbranchen, viser en ny undersøgelse baseret på svar fra over 3800 advokater og fuldmægtige i bl.a. England og USA. Det skriver branchemediet Law.com.

31 pct. svarer, at de er deprimerede, mens 64 pct. mener de har angst. 10 pct. føler de har et alkoholproblem og 2,8 pct. mener, de har et stofmisbrug.

Adspurgt, om deres arbejdsmiljø bidrager til et dårligt mentalt helbred, svarede 73 pct. ja. Problemerne udspringer blandt andet af følelsen af at skulle være tilgængelig 24 timer i døgnet, krav om debiterbare timer, klienternes forventninger og manglende søvn, lyder det fra juristerne i undersøgelsen.

AdvokatWatch har tidligere beskrevet arbejdspresset i den danske advokatbranche. I et interview stod juristen Cecilie Langberg Jessen blandt andet frem og fortalte, hvordan hun måtte sige farvel til advokatbranchen efter et længere forløb med stress, angst og manglende søvn.

"Jeg oplevede flere angstanfald i forbindelse med at skulle levere. Hver gang jeg fik en mail, fik jeg et sug i maven på den dårlige måde, og jeg sov ekstremt dårligt. Jeg havde allerede et forhøjet stressniveau, og det blev til en angsttilstand, som fyldte meget i perioder. Og jeg ville helst ikke indrømme noget over for mig selv eller andre, så jeg fortsatte bare," lød det blandt andet fra Cecilie Langberg Jessen.

Global rapport: Seksuel chikane og mobning florerer i advokatbranchen 

Advokater i internationalt firma takker ja til tilbud om at arbejde mindre

Advokatsamfund i Storbritannien: Drukkultur kan skade arbejdsmiljøet 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier