Advokatsamfund i Storbritannien: Drukkultur kan skade arbejdsmiljøet

Drukkulturen påvirker advokaternes mentale helbred og produktivitet og kan føre til mobning og chikane, mener organisationen.
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Advokatfirmaers drukkultur kan få negative konsekvenser for både advokaterne og arbejdspladsen, lyder advarslen fra det britiske Advokatsamfund. Det skriver Financial Times.

Drukkulturen påvirker advokaternes mentale helbred og produktivitet og kan føre til mobning og chikane, mener organisationen, der netop er kommet med nye forslag til, hvordan man skaber en sund alkoholkultur i den juridiske branche.

Advokatsamfundet opfordrer bl.a. til at lave netværksarrangementer uden alkohol eller udskifte drikkevarene med nogle med en lavere alkoholprocent, skriver Financial Times.

En rundspørge, foretaget af Advokatsamfundet, blandt 2000 unge advokater i Storbritannien i 2019, viste, at flere følte sig ekskluderet fra det interne netværk i advokathusene og arrangementerne grundet det store fokus på alkolhol.

Opsangen fra det britiske Advokatsamfund kommer efter flere sager om seksuelle krænkelser i de store advokatfirmaer.

Som AdvokatWatch tidligere har beskrevet, blev advokat og partner Ryan Beckwith i et af Storbritanniens største advokatfirmaer Freshfields tildelt en bøde på 35.000 pund samt sagsomkostsninger på 200.000 pund for at have seksuel omgang med en yngre medarbejder, der var alkoholpåvirket under episoden.

Engelsk topadvokat får millionbøde for seksuel krænkelse 

Global rapport: Seksuel chikane og mobning florerer i advokatbranchen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også